23948sdkhjf

Gomspace-CEO takker af

Både CEO og bestyrelsesformand i Gomspace siger farvel

Efter tirsdagens melding om en stor fyringsrunde i satellit-virksomheden Gomspace, sker der nu også noget i virksomhedens højere luftlag.

I en børsmeddelelse melder Gomspace ud, at CEO Niels Buus stopper efter at have siddet på posten siden 2014.

I amme ombæring stopper bestyrelsesformand Jens Maaløe grundet helbredsproblemer.

Indtil der er fundet en ny CEO til at tage over for Niels Buus, vil Gomspaces CFO, Troels Dalsgaard, tage over som midlertidig CEO. Gomspace meddeler, at de forventer at have en nye CEO på plads inden udgangen af første kvartal.

Næstformand for bestyrelsen, Jukka Pertola, tager over som formand for bestyrelsen og skal styre Gomspace gennem en periode med udskiftning i ledelsen.

- Vi respekterer og forstår Jens' beslutning og ønsker ham alt det bedste. Jens har bidraget til Gomspaces præstationer og det skylder vi ham en tak. Jeg vil også takke Niels for hans dedikerede bidrag til Gomspapce gennem mange år. Niels har været CEO siden 2014 og har været vigtig i at bygge Gomspace til det, det er i dag. Ledelses-ændringen vil tillade den nye CEO og resten af ledelsen at eksekvere den nye strategi og investeringsplan i lyset af det planlagte rettigheds-problem i Q1, siger Jukka Pertola i meddelelsen.

Fortsætter som rådgiver

Niels Buus kommer i de kommende seks måneder til at fortsætte i Gomspace i en rådgiver-rolle.

- Efter 15 meget begivenhedsrige år i Gomspace, heraf ni som CEO, er det tid til at give faklen videre til en ny CEO, der kan eksekvere på 2030-strategien og lede Gomspace ind i den næste fase. Jeg er virkelig stolt over at have været en del af Gomspaces rejse og jeg vil gerne takke bestyrelsen, ledelsen, alle de ansatte og ikke mindst stifterne for deres støtte gennem årene, siger Niels Buus i meddelelsen.

Før han trådte ind som CEO, var han fra 2007 til 2014 bestyrelsesformand i Gomspace, og på Linkedin skriver den nu forhenværende CEO, at han også i fremtiden vil satse på at lave bestyrelsesarbejde.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.567