23948sdkhjf

Bestyrelsesformand siger farvel til GN

Der har været masser at se til hos GN Store Nord den seneste tid, hvor resultaterne har svigtet og konkurrenten fra Demant ad flere omgange har købt andele af virksomheden.

Nu er der også nyt fra toppen af hierarkiet, hvor bestyrelsesformanden gennem 15 år, Per Wold-Olsen, har besluttet sig for at sige farvel til posten ved næste generalforsamling i marts.

Det oplyser GN Store Nord i en børsmeddelelse.

Bestyrelsen agter at vælge den nuværende næstformand for bestyrelses, Jukka Pertola, der for nyligt indtog rollen som konstitueret bestyrelsesformand i Gomspace, som ny bestyrelsesformand på generalforsamlingen, lyder det i meddelelsen.

Ser frem til arbejde med strategi

Per Wold-Olsen havde egentligt planlagt at gå på pension tidligere, men da der blev valgt ny bestyrelse i marts 2020 og den efterfølgende tid var præget af covid-19, krig i Ukraine og opkøb af blandt andet Steelseries, ønskede flere af de store aktionærer, at han fortsatte, men nu er tiden kommet, til at han kan træde ned.

- Det var været min fornøjelse at være bestyrelsesformand for dette store selskab i de seneste 15 år ud af dets 150 års levetid. Vi har taget GN fra at være et tabsgivende virksomhed med 6 milliarder kroner i omsætning i 2008 til at have tredoblet den omsætning og transformeret virksomheden til en lønsom innovationsleder i attraktive markeder. Med en fremtidssikker strategi og en stærk organisation og ledelse er det nu tid til, at jeg overdrager ansvaret til min efterfølger, siger Per Wold-Olsen.

Jukka Pertola bruger lejligheden til at takke Per Wold-Olsen for hans indsats gennem årene.

- Per Wold-Olsen har haft en stor vigtighed for den positive udvikling, som GN har gennemgået. Han tog over i kriseårene og med turnaround-ledelse overdrager han nu et selskab med en meget stærk markedsposition og stærke præstationer trods de makroøkonomiske modvinde. Jeg er stolt over at overtage stafetten og ser frem til at fortsætte med at arbejde tæt med bestyrelsen og ledelsen i at drive virksomheden fremad baseret på vores strategi, udtaler Jukka Pertola.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vækstkomet tilbyder alle ansatte medejerskab: - Jeg håber, alle medarbejdere bliver millionærer
Gomspace får flere millioner for ESA-ordre
IoT-folk har ændret forretningsmodellen: - Vi lægger hånden på kogepladen
Ugens rokader: Nye ansigter hos Demant, GN og RTX
Fremgang til Danish Aerospace Company efter kommerciel rum-succes
Verdens første 3D-printede raket er blevet sendt afsted
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094