23948sdkhjf

Robotvirksomhed gør polsk indtog med stor ordre

Da CEO i Shape Robotics, André Fehrn, i fjor gav interview til Electronic Supply lød det, at de ikke havde travlt med at komme ind på nye markeder.

De fokuserer på hovedmarkedet i Rumænien og tager ellers det salg, der kommer andetsteds.

Men noget af det salg, der kommer, er i Polen, hvor robotvirksomheden netop har landet en stor ordre.

De har indgået et samarbejde med den polske distributør Aktin, der skal være med til at udbrede Shape Robotics' Fable-robot i landet, og i første omgang er der landet ordrer til 100 skoler til en værdi af 3,5 millioner euro, oplyser Shape Robotics i en pressemeddelelse.

André Fehrn ser stort potentiale i det østeuropæiske land, der gennem EUs Recovery and Resilience Plan får 10 milliarder kroner til opkvalificering af undervisningssystemet.

- Ligesom vores hovedmarked Rumænien, som udgjorde størstedelen af omsætningen i 2022, er Polen et stort land med næsten 38 millioner indbyggere og massiv og stigende politisk handlekraft og finansiering bag et mål om at modernisere og digitalisere landets undervisning. Vi kan nu iværksætte vores Central- og Østeuropæiske netværk til at forløse vækstpotentialet i Polen og ser ind i endnu en vækstrejse, hvor vi over tid vil være med til at opkvalificere den polske befolknings digitale evner fra folkeskolen og videre gennem uddannelsessystemet, siger André Fehrn.

Med en ambition om at nå 300-500 skoler om året til en værdi på cirka 5000 7000 euro per skole for Shape Robotics giver den nye distributionsaftale en potentiel omsætning i niveauet 12 til 25 millioner kroner per år i det nye polske marked.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08