23948sdkhjf

Ambu starter ud med vækst i første kvartal

Sidste år gik ikke som planlagt hos medico-virksomheden Ambu, der på trods af omsætningsfremgang gik markant tilbage på resultatet i sidste års regnskab.

Men i første kvartal i det nye regnskabsår går igen den rette vej for Ambu, der kan fremvise en omsætningsfremgang på 10 procent fra 1031 millioner kroner til 1132 millioner kroner, hvilket desuden svarer til en organisk vækst på 4 procent.

Desuden vokser de på driften, hvor EBIT i Q1 lander på 68 millioner kroner mod 40 millioner kroner i samme kvartal året før. Det fremgår af en børsmeddelelse fra Ambu.

Væksten på driften er især båret frem af den øgede omsætning men ligeledes af en række besparelsesforanstaltninger, som Ambu i sidste regnskabsårs fjerde kvartal igangsatte, lyder det fra CEO Britt Meelby Jensen.

- I regnskabsårets første kvartal har vi udrullet Zoom In-strategien på tværs af organisationen. Den nye strategi starter en transformation for Ambu, og transformationen forløber som planlagt i henhold til vores langsigtede finansielle forhåbninger. I et år med fortsat makroøkonomisk usikkerhed er jeg glad for det gode momentum, som vi har set i flere dele af vores forretning, siger Britt Meelby Jensen med henvisning til fremgang på blandt andet urologi- og øre-næse-hals-området.

På trods af den gode start på året, vælger Ambu at holde fast i deres forventninger til året, der lyder på organisk vækst på 5 til 8 procent og en EBIT-margin før særlige poster på 3 til 5 procent.

Overfor Dagbladet Børsen siger Britt Meelby Jensen, at der stadig er et stykke vej til, at Ambu tør skrue op for forventningerne.

- Vi har stadigvæk en masse arbejde foran os, så derfor synes jeg, det er for tidligt. De forventninger, vi er ude med, afspejler de planer, vi har. Så derfor ser jeg ikke nogen grund til, at de skal ændres, siger hun til avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vækstkomet tilbyder alle ansatte medejerskab: - Jeg håber, alle medarbejdere bliver millionærer
Gomspace får flere millioner for ESA-ordre
IoT-folk har ændret forretningsmodellen: - Vi lægger hånden på kogepladen
Ugens rokader: Nye ansigter hos Demant, GN og RTX
Fremgang til Danish Aerospace Company efter kommerciel rum-succes
Verdens første 3D-printede raket er blevet sendt afsted
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094