23948sdkhjf

Av: Ambu taber 60 procent efter turbulent år

Så gik den ikke længere for medicovirksomheden Ambu.

I det seneste årsregnskab går Ambu mere end 60 procent tilbage på bundlinjen til 93 millioner kroner, selvom omsætningen vokser en smule til 4,4 milliarder kroner.

Den skuffende indtjening kommer i kølvandet på et år, der har budt på gentagne nedjusteringer, nedskæringer inklusiv fyringer, udskiftning på topchef-posten og en sag om insiderhandel.

I en kommentar til regnskabet fra CEO Britt Meelby Jensen lyder det, at det skuffende år blandt andet skal ses i lyset af en generel svær makroøkonomisk situation.

- Vi var for optimistiske i forhold til lanceringen på af nye segmenter, og vi fejlvurderede situationen efter covid-19. På samme tid har vi haft øgede investeringer på tværs af for mange områder på én gang, siger Britt Meelby Jensen.

Hun henviser videre til Ambus planer om at skære omkostningerne med 250 millioner kroner, som blandt andet skal ske ved fyringer og ved at fokusere på de projekter, hvor der er mest indtjening at hente.

- Vi har reduceret antallet af udviklingsprojekter hos Ambu. Vedrørende endoskopi-løsninger har vi øjnene rettet mod det, der skaber mest værdi i de fire store endoskopi-segmenter: pulmonologi, urologi, øre-næse-hals og gastrointestinal, lyder det videre.

Efter Ambu har offentliggjort det skuffende regnskab, er selskabets aktie faldet med knap 15 procent i værdi.

50 danske arbejdspladser ryger i Ambu-spareprogram

Ambu har fået ny CEO

Tidligere Ambu-ansat dømt for insiderhandel

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093