23948sdkhjf

Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent

- Jeg er tilfreds, men jeg jubler ikke.

Sådan siger ejerleder hos EMS-virksomheden Selektro, Karl-Peter Andersen, efter offentliggørelsen af virksomhedens seneste regnskab, der byder på intet mindre end 29 procent omsætningsvækst og en bundlinjefremgang på 600 procent fra 468.000 til 3,3 millioner.

Måske skulle man tro, at den slags fremgang ville få de fleste op ad stolen, men ikke for Karl-Peter Andersen, der ærgrer sig over, at væksten ikke var større.

Han påpeger, at et svært marked med stigende energipriser og dyre komponenter har stået i vejen for, at resultatet blev endnu bedre, end hvad tilfældet var.

- Der er en masse ting, man ikke har indflydelse på, som tager en del af indtjeningen, siger Karl-Peter Andersen med henvisning til blandt andet de forhøjede råvare-, transport- og energipriser.

Han fortæller dog, at årsagen til, at Selektro alligevel går frem, skal findes i den øgede ordretilgang hos både nye og eksisterende kunder samt en effektivisering i arbejdsgangene, hvor der er sparet på omkostningerne i virksomheden.

- Når jeg ikke jubler, skyldes det, at resultatet kunne have været endnu flottere. Vi har vokset på omsætningen og effektiviseret en masse, men så kommer der en masse irriterende omkostninger udefra, lyder det fra direktøren.

Tror på fremgang trods svært marked

Karl-Peter Andersen giver udtryk for, at markedet for komponenter stadig ikke er helt oppe at køre, men at det "bløder lidt op".

Det får ham også til at være fortrøstningsfuld overfor det igangværende regnskabsår, især fordi Selektro - som så mange andre i branchen - har opbygget et stort lager i perioden, hvor det har været vanskeligt at skaffe de rette dele til produktionen.

- Der er stadig nogle nøglekomponenter, der er svære at få, men vi er kommet godt i gang med regnskabsåret. Vi ligger foran indtil videre, og så må vi se, hvordan udfordringerne er på råvaremarkedet fremover, siger Karl-Peter Andersen, der også hæfter sig ved, at energipriserne er ved at finde et lavere niveau igen.

Direktøren påpeger dog, at der grundet rentestigningerne har været en stigning i de generelle finansielle omkostninger, hvilket også vil spille en rolle det kommende år.

SELEKTRO GROUP A/S
Regnskabsår 2021/2022 2020/2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 26,0 19,6
Resultat af primær drift 4,6 1,1
Resultat før skat 4,2 0,6
Årets resultat 3,3 0,47
Balancestatus 38,0 26,6
Egenkapital 5,0 1,7
Antal ansatte 51 49
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vækstkomet tilbyder alle ansatte medejerskab: - Jeg håber, alle medarbejdere bliver millionærer
Gomspace får flere millioner for ESA-ordre
IoT-folk har ændret forretningsmodellen: - Vi lægger hånden på kogepladen
Ugens rokader: Nye ansigter hos Demant, GN og RTX
Fremgang til Danish Aerospace Company efter kommerciel rum-succes
Verdens første 3D-printede raket er blevet sendt afsted
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094