23948sdkhjf

GPV smadrer tidligere rekord i nyt kæmperegnskab

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse.

Alligevel er det svært at lade være med at spærre øjnene op for EMS-kæmpen GPVs seneste regnskab, hvor de endnu en gang overgår sig selv.

I 2022 næsten fordoblede GPV omsætningen, så den gik fra 3,2 milliarder kroner til 5,9 milliarder, svarende til 86 procent, mens de også går frem på driften, hvor EBITDA vokser fra 342 til 465 millioner kroner.

Det fremgår af en ny årsrapport for GPVs moderselskab Schouw & Co.

Den store omsætningsfremgang sker blandt andet i lyset af GPVs fusion med den schweiziske EMS'er Enics, men fusionen trådte først i kraft i oktober, hvorfor schweizernes bidrag til omsætningen kun har indebåret fjerde kvartal. Den organiske omsætningsvækst i GPV ligger på 40 procent, lyder det i regnskabet.

- Vores positive udvikling gennem hele 2022 har været meget tilfredsstillende. Vi har leveret vækst over det forventede i et konstant udfordrende år, hvor det har været meget vanskeligt at planlægge effektiv produktion, siger administrerende direktør Bo Lybæk.

Stærkt Q4

Da fusionen blev effektueret, og GPV havde afleveret et stærkt Q3-regnskab, opjusterede de forventningerne til det samlede regnskabsår til 5,2-5,6 milliarder, og det har de formået at overgå.

- Vores omsætning i fjerde kvartal blev tre gange større end i året før, og det skyldtes primært sammenlægningen med Enics, som blev gennemført 3. oktober 2022. Omsætningsstigningen i fjerde kvartal skyldtes desuden en kraftigt øget efterspørgsel fra vores kunder samt prisstigninger på komponenter og materialer, siger Bo Lybæk.

Forventer fortsat fremgang

I forhold til det igangværende 2023 er GPV også fortrøstningsfuld, omend de erkender muligheden for en afmatning af markedet i horisonten, hvorfor de har "en forsigtig vurdering af markedsvilkårene i 2023".

"Det forventes som udgangspunkt, at den gode efterspørgsel fra de fleste kundesegmenter vil fortsætte med deraf følgende god kapacitetsudnyttelse, men det er vanskeligt at forudsige, om der i årets løb kan komme en vis afmatning", lyder det i ledelsesberetningen til regnskabet.

Her hæfter ledelsen sig desuden ved, at leveringssituationen er forbedre, men der fortsat er "betragtelige leveringstider på en lang række væsentlige elektronikkomponenter, ligesom de høje komponentpriser også forventes at fortsætte et godt stykke ind i 2023".

I det lys - og med opkøbet af Enics for øje - forventer GPV, at de i 2023 kan realisere en omsætning på 8,4-8,8 milliarder kroner og lande et EBITDA i intervallet 590-640 millioner kroner.

GPV International A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 5923 3191
Resultat af primær drift 292 231
Resultat før skat 224 217
Årets resultat 159 196
Balancestatus 7874 3179
Egenkapital 2248 1157
Antal ansatte 7578 4105
Kilde: Schouw & Co.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Produktionsklyngen Made etablerer ny hub
Sackit rammer trecifret toplinje, men overskuddet er på skrump
Meew er gået konkurs
Sønderjyder vil indtage USA: - Vi er mere end fortrøstningsfulde
28 millioner kroner til stor forskningssatsning i droner
Lys-virksomhed henter ny CEO
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.41