23948sdkhjf

EMS'er går en smule tilbage: - Der er slet ikke noget drama

Efter en række fine år gik den familieejede EMS'er GP Elektronik i 2022 en smule tilbage.

Konkret er der tale om en tilbagegang fra 16,4 millioner kroner til 14,6 millioner kroner på bruttofortjenesten og en tilbagegang på 25 procent fra 5,8 til 4,3 millioner kroner på bundlinjen.

Det fremgår af et nyligt offentliggjort regnskab fra virksomheden, der holder til i Odense.

Den lille tilbagegang bekymrer dog ikke administrerende direktør Anders Bo Pedersen, for det skyldes helt banalt den svære situation på komponentmarkedet.

- Der er slet ikke noget drama i, hvordan tallene ser ud. Det er kun på grund af de givne omstændigheder, siger Anders Bo Pedersen til Electronic Supply.

Det muliges kunst

Anders Bo Pedersen kan fortælle, at 2022 var et år, hvor "det muliges kunst" gjorde sig gældende, og derfor har det krævet flere re-designs og omstillinger af produktionen, så man har kunnet levere ud fra de komponenter, der har været til rådighed.

Ligeledes har de gjort meget ud af at optimere en række interne processer i forhold til logistik, lagerføring og generel organisationseffektivisering.

- Vi har i 2022 brugt hver eneste udfordring på at blive endnu bedre. Sådan en situation (komponentmanglen, red.) er en fremkaldervæske for at finde ud af, hvor det er ekstra vigtigt at fokusere, siger Anders Bo Pedersen.

Fortrøstningsfuld for kommende tid

Med en optimeret organisation og en stor pukkel af ordrer, der i 2022 ikke kunne leveres grundet komponentmanglen, ser Anders Bo Pedersen lyst på det igangværende 2023, hvor GP Elektronik har masser at se til.

- Varerne vælter ind, og der er gang i produktionen, så vi er fortrøstningsfulde, siger Anders Bo Pedersen.

Her hæfter han sig også ved, at mange potentielle kunder begynder at se fordelene i mere lokal produktion.

- Jeg tror, der er mange, der har brug for nærhed og mindre administration, hvor man skal rejse til eksempelvis Asien og holde folk i ørerne. Der kan man lettere have tillid til at lokale leverandører, siger Anders Bo Pedersen.

GP ELEKTRONIK A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 14,6 16,4
Resultat af primær drift 5,9 7,5
Resultat før skat 5,5 7,3
Årets resultat 4,3 5,8
Balancestatus 44,8 37,7
Egenkapital 12,5 12,7
Antal ansatte 13 16
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11