23948sdkhjf

Scanner-virksomhed runder 3 milliarder i omsætning

Gennem flere år har københavnske 3Shape oplevet stor vækst, og det gjorde sig også gældende i 2022.

3Shape, der udvikler 3D-scannere og dertilhørende software til tandlæger, formåede i 2022 at omsætte for 3,1 milliarder kroner - en vækst på 19 procent. Ligeledes øgede de også indtjeningen, hvor de lavede et driftsresultat på 1,1 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 23 procent i forhold til 2021.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Ifølge 3Shape CEO Jakob Just-Bomholt er de flotte tal især imponerende set i lyset af en række udefrakommende omstændigheder.

- Vi er ganske tilfredse med resultatet, og at vi kunne bygge ovenpå den fremgang, som vi så i 2021. 2022 har mildest talt været et år med udfordringer for virksomheder som 3Shape, der opererer på globalt plan. Den høje vækst skal således ses i lyset af usikkerhed som følge af krigen i Ukraine, store udsving i valutakurser samt stigende inflation og renter, siger Jakob Just-Bomholt.

Direktøren hæfter sig desuden ved, at 2022 blev året, hvor man afsluttede konflikten med selskabets amerikanske konkurrent Align Technology, da de to parter i begyndelsen af i fjor indgik forlig i de retssager, som parterne havde anlagt mod hinanden.

- Forliget har betydet, at vi har kunnet frigøre betydelige ledelsesmæssige og økonomiske ressourcer, som vi i stedet har kunnet bruge på at fokusere endnu mere på det, vi er bedst til - nemlig at udvikle innovative teknologiske løsninger til tandlæger og tandlaboratorier - alt sammen for at forbedre patientplejen, siger Jakob Just-Bomholt med henvisning til, at det tidligere har forlydt, at konflikten har kostet omkring 100 millioner årligt i advokatregninger.

Når direktøren kigger fremad, så er 2023 et år med en vis usikkerhed, men han forventer alligevel vækst i omsætningen.

- Året ventes også at være præget af stigende usikkerhed som følge af uroen i den globale økonomi og recession på flere af 3Shapes vigtige markeder, lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172