23948sdkhjf

Kraftig opbremsning hos Mita-Teknik

Problemer på det kinesiske marked betød mere end en halvering af overskuddet hos Mita-Teknik i 2011/2012.
Rødkærsbro-virksomheden har ellers været kendt som en af Danmarks bedste vækst-virksomheder, men 2011/2012 blev ikke et år der går over i historien på den front.

Virksomhedens bruttoresultat endte på 110,9 mio. kr., hvilket var lig en tilbagegang på 45,0 mio. kr. sammenlignet med året før. I samme periode blev overskuddet før skat mere end halveret fra 84,4 mio. kr. til 32,2 mio. kr.

- Selskabet havde et godt første halvår af regnskabsåret, hvor driften var bedre end budget. Andet halvår blev negativt påvirket af blandt andet nye regulatoriske tiltag på det kinesiske marked, fortsat knaphed på finansiering til nye projekter m.v., så regnskabsåret som helhed endte med en aktivitet og et resultat under det forventede, skriver Mita-Teknik i sit årsregnskab.

Derfor valgte virksomheden allerede i foråret at gennemføre en mindre reduktion af medarbejderstaben. Den fulde effekt af denne ventes dog først at slå igennem i 2012/2013.

I 2012/2013 forventer virksomhedens ledelse derfor et bedre resultat og stigende omsætning – hovedsageligt drevet af stigende salg.

- Der er investeret i udbygning af salgs- og markedsføringsorganisationen, og målet for 2012/2013 og kommende år er at gennemføre en intensivering af salgsindsatsen i markedet. I løbet af det kommende regnskabsår markedsføres der således flere nye produkter, som der er positive forventninger til, ligesom den generelle markedsbearbejdning, også på nye markeder, øges, skriver Mita-Teknik.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094