23948sdkhjf

Danske Producenter ønsker handling nu

Det er fortsat muligt at opretholde en rentabel produktion på dansk jord, men der skal nytænkning og politisk velvilje til.
Produktionsvirksomheder har også i fremtiden en vigtig rolle at spille i Danmark. Men der skal tænkes nyt fra virksomhedernes side, ligesom politikerne skal udvise velvilje, hvis Danmark ikke skal miste flere produktionsjob til lavtlønslandene.

Sådan lød de gennemgående budskaber på ”Produktion i Danmark” – en konference afholdt af netværket Danske Producenter i Høje Taastrup torsdag.

Hold produktion tæt på udvikling og forbrug
Transport- og logistikvirksomheden Freja lagde lokaler til konferencen, som blev indledt af Bo Eilskov Knudsen, der er stifter af og direktør i Danske Producenter samt Logistik- og Produktionschef hos Crysberg.

Han talte blandt andet for, at de danske virksomheder bliver endnu bedre til at arbejde sammen og dele erfaringer, så de derved styrker hinanden.

Det gav Ulrik Arend Sørensen fra Freja efterfølgende et eksempel på med Danish Steel A/S som case, før Bjarne Lykke Sørensen, divisionsdirektør i Siemens, fortalte, hvordan den tyske virksomhed er lykkes med at nedbringe lønandelen i visse produkter til under fem procent.

Hans budskab var, at outsourcing kan være en god idé, hvis man ønsker at erobre markedsandele på nye markeder. Men at det i mange andre tilfælde er bedre at holde produktionen tæt på både udviklingen i virksomheden og forbruget på de lokale markeder, mens man optimerer produktionsprocesserne frem for bare at skære i løn og antal ansatte.

Læs også: Netværk til kamp for dansk produktion

Konferencens kvindelige indspark kom fra Patrizia Venturelli Christensen, commercial director i Kopenhagen Fur, som med en italiensk baggrund gav en kærlig og ærlig opsang til det danske velfærdssamfund, hvor alt for mange forsørges af staten og alt for få ser på deres arbejde med glæde og respekt.

Endelig rundede Jan Arlbjørn, professor ved Syddansk Universitet, konferencen af ved at tage LEAN-begrebet under kærlig behandling med den opsigtsvækkende konklusion, at der egentlig ikke findes klare beviser for, hvad arbejdsmetoden betyder, eller om den overhovedet virker.

- LEAN står egentlig bare for Lige En Anelse Nemmere, konkluderede Jan Arlbjørn som afrunding på arrangementet, der ventes at blive efterfulgt af en række konferencer, virksomhedsbesøg, fyraftensmøder og lignende i regi af netværket Danske Producenter.

Danske Producenters hjemmeside kan besøges ved at klikke her.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.641