23948sdkhjf

Velbesøgt indvielse af DTU Space

Flere hundrede besøgende lagde sidste fredag vejen forbi DTU Space i Lyngby.
DTU Space havde valgt at markere åbningen af deres nye bygning 328 med et Åben Dag-arrangement. Her kunne nysgerrige sjæle blandt andet se nogle af de mange instrumenter, DTU Space har udviklet til blandt andet NASA og ESA, og de kunne få en snak med nogle af instituttets forskere. Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Hundreder af besøgende valgte at benytte sig af det tilbud, og blandt en række særligt inviterede gæster var USA’s ambassadør Laurie S. Fulton.

- Jeg har tidligere besøgt DTU Space, da NASA var her for at give en pris til instituttet i forbindelse med jeres arbejde med Juno-missionen. Der fik jeg lejlighed til at se bygningen og nogle af de mange aktiviteter, I har her, og det er tydeligt, at NASA er heldige at have en partner som DTU Space, sagde ambassadøren i en tale.

DTU Space er en fusion mellem Danmarks Rumcenter og DTU, og den nye bygning 328 skal danne rammen om det samlede arbejde, der hidtil er foregået på to adresser i Københavnsområdet. Her er der adgang til undervisningslokaler, kontorer samt avancerede laboratorier og renrumsfaciliteter, der blandt andet skal bruges i udviklingen af nye instrumenter til store, internationale satellitmissioner i samarbejde med blandt andet NASA og ESA.

Derudover vil bygningen også danne ramme om forskning inden for magnet- og tyngdefeltsmålinger, overvågning af klimaforandringer og kosmologi samt studier af universets oprindelse og struktur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078