23948sdkhjf

Intelligent energisystem bliver en vækstskaber

Danmark bliver centrum for internationale aktiviteter inden for intelligent energi. Det er konklusionen i en ny undersøgelse.
Udviklingen af et intelligent energisystem tegner til at blive en vækstskaber. I hvert fald hvis man skal pejle efter en ny Userneeds-undersøgelse blandt medlemmerne i branchefællesskabet Intelligent Energi. Her tror 65 procent af medlemmerne på, at Danmark bliver centrum for deres løsninger til et intelligent energisystem. 75 procent af medlemmerne venter omsætningsvækst de kommende to år, viser undersøgelsen, der bliver præsenteret på branchefællesskabets årsmøde fredag.

- Mange virksomheder vender Danmark ryggen, men her har vi en lang række virksomheder, der vil forankre en ny eksportdrevet branche i Danmark. De mener, at potentialet er størst i Danmark, og det er et klart signal om, at vi som branche er klar til at bidrage til et plus på den danske bundlinje, siger Morten Baadsgaard Trolle, branchechef i Intelligent Energi.

Branchefællesskabet Intelligent Energi favner 126 virksomheder fra store energiselskaber til it- og industrivirksomheder og små innovative iværksættere. Det intelligente energisystem, smartgrid, handler meget forenklet om, at vi både i vores hjem og virksomhederne bruger energien smartere i fremtiden. Den grønne omstilling stiller krav til, at vi skal bruge energien, når den er til rådighed. Det kræver udvikling af nye løsninger, som især baserer sig på it og software, der kan sikre, at både danske privatforbrugere og store virksomheder kan bruge energien smart og effektivt.

Rammebetingelser bliver afgørende
65 procent af de adspurgte virksomheder er overbeviste om, at Danmark bliver omdrejningspunktet for deres virksomheds – også de globale – aktiviteter på smartgrid-området. I undersøgelsen vægter virksomhederne de politiske rammebetingelser som afgørende for at kunne skabe den forventede vækst og udvikling.

- Politisk skal vi sørge for, at det fremover kan betale sig for elselskaber at investere i intelligente løsninger frem for, at de kun bliver belønnet for at investere i tykkere kabler, som det er i dag, siger Morten Baadsgaard Trolle. Han understreger, at virksomhederne peger på, at Danmark kun bliver en smartgrid-nation, hvis den rigtige regulering er til stede.

Størstedelen af virksomhederne forventer desuden, at væksten vil være eksportdrevet og især, at Europa vil være hovedmarkedet. Det er tidligere anslået, at der skal investeres 417 mia. kr. i det intelligente energisystem i EU alene.

Om Branchefællesskabet for Intelligent Energi
Branchefællesskabet er stiftet den 13. marts 2012. Branchefællesskabet samler 126 medlemmer fra energiselskaber, industri, it og små innovative selskaber om at skabe de bedste rammer for at udvikle de løsninger, der kan sikre, at vi kan bruge energien smartere og dermed være med til at skabe værdi for både forbrugerne og samfund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063