23948sdkhjf

Danionics hænger i en tynd tråd

Batteriproducenten kæmper stadig med underskud i sit asiatiske joint venture og overvejer en likvidation.
Danionics kæmper stadig for at få sparket en fornuftig forretning i gang. I tredje kvartal hentede selskabet som ventet et underskud på 0,7 mio. kr., og på den baggrund fastholder man forventningerne om et underskud i 2012 på 3 mio. kr. før indregning af andelen af årets resultat eller værdiregulering i Danionics Asia.

- Danionics Asia gearede op til at sælge store batterier til tablets i sidste del af 2011, men afsætningen svigtede. Apple og Samsung dominerer dette marked totalt, og de kunder Danionics Asia havde haft interesse fra primært i Taiwan havde ikke succes med deres produkter, skriver Danionics i sit kvartalsregnskab.

Elektrode-produktion præget af krisen
For at sikre joint venture selskabets overlevelse indgik Danionics en aftale med joint venture partneren i Hong Kong, Gold Peak Batteries, om at lade selskabets fabrik i Shenzhen, Kina, overtage produktionen af elektroder til hele Gold Peak koncernen. Gold Peak Batteries overtog salget af batterier og søgte at bygge et marked op specielt i det bærbare genopladningsmarked.

- Produktionen af elektroder har været stærkt påvirket af den økonomiske krise, og efterspørgslen har været 25 procent under produktionsniveauet. Også de bærbare genopladelige power banks har set et fald i efterspørgslen på over 30 procent, skriver Danionics.

Selskabet taber derfor stadig penge, og da lønningerne i Kina for faglærte arbejdere i elektrodeproduktionen er steget med 20 procent, forværrer det situationen yderligere.

Håber stadig at finde køber
Danionics beskriver selv situationen i joint venturet som kritisk, og selskabets ledelse arbejder derfor stadig på at finde en partner, der er interesseret i at deltage i en emission eller at overtage selskabets ”børsskal”.

- Den negative udvikling i joint venture selskabet har i praksis udelukket emissionsmuligheden. Derfor fortsætter ledelsen bestræbelserne på at finde en køber til selskabets børsskal. Det er usikkert, om dette vil lykkes. Lykkes det ikke, planlægger ledelsen at afvikle selskabet, konstaterer Danionics.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062