23948sdkhjf

Testcenter for droner på vej til Odense

Pengejagten er gået ind i Odense. Forsvarsforliget betyder, at Odense Lufthavn sandsynligvis bliver testcenter for ubemandede fly – de såkaldte droner.
Odense Lufthavn har tårnhøje forventninger til et nyt testcenter for dronefly. Men først skal lufthavnen skaffe 15 millioner kroner, der skal løbe projektet i gang.

Med den politiske beslutning har lufthavnen ambitioner om, at blive det førende testcenter for UAS i Europa. Alene i Odense Lufthavn forventer man 60-70 nye arbejdspladser ved det nye center, oplyser TV2 Fyn.

Store perspektiver
- Vi har en række virksomheder, også i det fynske, som er rigtig langt fremme på den her dagsorden, og som har behov for, at der er et sted, hvor man kan teste det her af, siger MF Lars Chr. Lilleholt (V).

Testcentret kan tiltrække en klynge af virksomheder, som fremstiller komponenter og dele til ubemandede fly, hvilket vil betyde arbejdspladser og vækst.

Ifølge direktøren for Odense Lufthavn, Peter Høgsberg, er interessen for projektet stor i Odense. Han fremhæver, at han er i dialog med en række danske og udenlandske virksomheder.

Det forventes at udviklingen af teknologi til ubemandede fly vil vokse kraftigt fra 40 milliarder kroner i dag til 540 milliarder hen mod 2023, oplyser TV2 Fyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11