23948sdkhjf

Firmajulefrokoster er et hit

Julen er ikke bare hjerterne fest – den er også virksomhedernes, viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.
Et stort flertal af virksomheder vælger at runde året af med en julefest for deres medarbejdere, viser en ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv.

Ifølge undersøgelsen holder tre ud af fire af de adspurgte virksomheder således julefrokost for deres medarbejdere i år. 48 procent af julefrokost-arrangementerne foregår ude i byen, mens 23 procent holder julefrokosten på virksomheden.

Læs også: Populær julefrokost hos BB Electronics

Virksomhederne har da også mange gode grunde til at fejre julen sammen med medarbejderne, vurderer Dansk Erhverv.

- Det at spise og feste sammen har kolossal betydning for os som mennesker og som medarbejdere. Det kan have nærmest rituel betydning at mødes i dette mere uformelle rum, som en julefrokost er, og vi har brug for at se hinanden under sådanne uformelle rammer, siger Birgitte Meisner Nielsen, fagchef for HR & Ledelse i Dansk Erhverv.

Skruppelløse orgier er en myte
Ifølge Dansk Erhverv er der ingen tvivl om, at julefrokosten betyder meget for de ansatte. Det er en social aktivitet med stor traditionel betydning. Det er virksomhedens anledning til at sige tak for det år, der er gået. Men at der er tale om julefrokosten som en løssluppent og skruppelløst orgie er en myte, der holdes i live af et fåtal af pinlige episoder.

- Det er yderst sjældent, at en julefrokost-episode er så grel, at den får ansættelsesretlige konsekvenser, og det kan hænge sammen med to ting - enten at vi rent faktisk opfører os fornuftigt til julefrokosten, eller at rammerne for, hvad der er god takt og tone, er mere løse end normalt, siger Birgitte Meisner Nielsen.

- En god tommelfinderregel for alle, der deltager i en firmajulefrokost, er dog at huske, at det bliver mandag igen, slutter hun.

Fakta om medlemsundersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført som en web-survey blandt et tilfældigt udvalgt udsnit af Dansk Erhvervs medlemmer. Der er indsamlet svar fra 281 virksomheder.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063