23948sdkhjf

Skarp kritik af ungarske elektronikfabrikker

Arbejdsforholdene på flere østeuropæiske elektronikfabrikker er ikke meget bedre end skræmmeeksemplerne fra Asien, lyder opråbet.
Det er kampagnesiden MakeItFair, som, ifølge svenske evertiq.se, retter kritikken mod blandt andre de ungarske elektronikfabrikker.

- Selv de ansatte, som har den højeste indkomst, tjener ikke nok til at forsørge dem selv og deres familier, selv om begge forældre arbejder, siger Zsófia Perényi fra organisationen Association of Conscious Consumers (ACC), der har skrevet en rapport om forholdene på opfordring af MakeItFair.

Kan ikke bryde internationale konventioner
Der er især problemer med løst ansatte, som i højsæsonerne udgør 60 procent af mandskabet og ofte er ansat på kontrakter, der løber få dage frem i tiden.

Elektronikvirksomhederne kritiseres endvidere for at udnytte det ungarske system, som gennem et særligt ”Tidsbanksystem” gør det muligt med arbejdsuger på op til 72 timer, der sjældent kaster overtid af sig.

- Det dur ikke bare at følge lovgivningen i et produktionsland, hvis denne samtidig bryder de internationale konventioner og ens eget adfærdskodeks, understreger Charlie Aronsson, der er projektleder hos det svenske Fair Trade Center.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157