23948sdkhjf

Højteknologi er milliarder værd

Virksomhedsmedlemmer fra DI ITEK har arbejdet i et Vækstteam, der netop er udkommet med anbefalinger til styrkelse af teknologierhvervet i Danmark.
Hvis anbefalingerne følges, kan Danmark som samfund skabe en nettoværditilvækst på 20 mia. kr.

Ambitionen i teamet har været at gøre Danmark til verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra.

- Det kræver en indsats, der styrker borgernes kendskab til og brug af teknologi, hvor det offentlige fungerer som vækstmotor, og hvor virksomhederne får muldvarpeskindet op af baglommen og investerer i indkøb og udvikling af højteknologiske løsninger, siger branchedirektør Tom Togsverd, DI ITEK.

Medfører velfærdsmæssige besparelser
Han påpeger, at markedet for højteknologiske løsninger er derude, og opfordrer derfor virksomhederne til at se mulighederne i stedet for begrænsningerne.

- Der er ingen tvivl om, at der er kæmpe vækstmuligheder, og det er vigtigt at understrege, at højteknologien understøtter alle de andre vækstområder. F.eks. er teknologien med til at reducere vores forbrug af energi og vand og kan dermed øge konkurrenceevnen for erhverv som skibsfart, landbrug og fødevarer, transport og byggeri og mange andre, siger Tom Togsverd.

Han påpeger desuden, at teknologiske løsninger også kan bidrage yderligere til besparelser på et af velfærdssamfundets største budgetposter.

- F.eks. kan der udvikles meget på telemedicin og online service. Specialister skal i højere grad kunne supportere sundhedsfaglige medarbejdere via nettet, ligesom der kan udvikles løsninger, der giver bedre samarbejde mellem den primære og sekundære sundhedssektor. Kort sagt er mulighederne uendelige, siger Tom Togsverd.

Kilde: DI ITEK

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109