23948sdkhjf

Philips vil fyre hver 20. medarbejder

Arbejdsstyrken skal reduceres med fem procent hos Philips-koncernen, som beskæftiger 240 personer i Danmark.
Philips har planer om at beskære den samlede arbejdsstyrke på 122.000 ansatte fordelt på flere end 100 lande med fem procent i løbet af de kommende kvartaler.

Det fortæller Morten Felding, administrerende direktør for Philips i Danmark, til Berlingske.

- De færre ansatte er en del af en omfattende effektivisering og optimering, som finder sted i mange lande på samme tid. Vi arbejder på at få så lave faste omkostninger som muligt for at være fleksible, fordi usikkerheden for tiden er meget stor både herhjemme og i udlandet, siger han.

Beskæringer rammer på back office
Philips oplever især vækst inden for elektronisk udstyr til sundhedssektoren, mens det kniber mere på markedet for forbrugerelektronik.

- Men generelt klarer Philips Norden, som vi er en del af, sig godt. Der er tale om en solid vækst. Inden for udendørs belysning er vores omsætning i år steget med 47 pct. fra et i forvejen højt niveau, så vi nu har en markedsandel på 60 pct., siger Morten Felding.

Til trods for de planlagte afskedigelser ansætter Philips dog også nye medarbejdere. Det sker især inden for salg og andre kundevendte job, mens nedskæringerne primært rammer på back office-funktionerne.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126