23948sdkhjf

Kamstrup: Derfor bliver vi i Danmark

Ved at effektivisere og automatisere produktionen er det lykkes for den østjyske teknologivirksomhed at skabe vækst med produktion på dansk jord.
Det er ikke umuligt at skabe vækst med produktion på dansk jord.

Det beviser Kamstrup A/S, som over de seneste to år har tilføjet 160 medarbejdere til staben samt udvidet de danske faciliteter tre gange på bare fem år.

- Det har været og er fortsat muligt for os at være konkurrencedygtige ved at effektivisere og automatisere produktionen mest muligt. Samtidig er det afgørende for vores produkter med et stort fokus på viden og udvikling af teknologi, siger adm. direktør Per Asmussen til Jyllands-Posten.

25 procent af de 840 globalt ansatte i koncernen arbejder med teknologisk udvikling, og det er blandt de vægtigste årsager til, man har valgt at beholde produktionen i Danmark. Per Asmussen indrømmer dog, at selv Kamstrup har leget med tanken om at udflytte produktion til et lavtlønsland.

Omsætningen stiger fortsat
Alligevel er man kommet til den konklusion, at det ikke ville være rentabelt.

- Hvis vi skulle have en produktion i eksempelvis Kina eller andre fjerne egne af verden med lavere omkostninger, ville vi også skulle have alle andre funktioner med der for at sikre sammenhængen. Derfor har vi valgt ikke at lægge produktion ud - men i stedet investere i at effektivisere og automatisere, fortæller Per Asmussen.

Kamstrups omsætning voksede i 2011 med 30 procent til knap 1,2 mia. kr. og når knap 1,3 mia. kr. i år. Hovedsædet ligger sammen med produktionen i Stilling mellem Aarhus og Skanderborg, og Kamstrup har salgsselskaber i mere end 20 lande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078