23948sdkhjf

92 millioner til brint- og brændselsceller

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP, støtter 37 nye energiteknologiske projekter med tilsammen ca. 195 mio. kr.
Det oplyser Energistyrelsen.

Projekterne, der kan bidrage til en fremtid uden fossil energi og samtidig skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, har et samlet budget på ca. 446 mio. kr. Projektdeltagerne stiller selv med ca. 56 procent af investeringen.

De største støttebeløb er givet til brint og brændselsceller, hvor fire projekter tilsammen har fået tilsagn om ca. 92 mio. kr. Derefter kommer energieffektivitet, hvor otte projekter har fået ca. 29 mio. kr. Solenergi har fået ca. 26 mio. kr. til syv projekter, ligesom vind- og bølgekraft har fået ca. 26 mio. kr. til seks projekter.

- Bestyrelsen har i denne runde bevilget penge til flere store projekter på brint- og brændselscelleområdet, fx videreudvikling og forbedring af keramiske brændselsceller frem til et stadie, hvor næste udfordring bliver et egentligt kommercielt gennembrud for teknologien. Et andet projekt vil demonstrere, hvordan strøm fra vedvarende energikilder - det kunne for eksempel være overskydende vindmøllestrøm - via brint og CO2 kan omdannes til metangas, der kan lagres i naturgassystemet. De støttede projekter har alle potentiale til på sigt at bidrage til omstillingen af det danske energisystem fra fossil afhængighed til i stedet at være baseret på vedvarende energi, forklarer bestyrelsesformand Torkil Bentzen.

Projekterne igangsættes i starten af det nye år, og hovedparten forventes afsluttet i løbet af tre år.

Nye muligheder for støtte i 2013
EUDP har i 2013 ansøgningsfrist den 6. marts og den 12. september. Programmet har her 375 mio. kr. til rådighed.

Der afholdes informationsmøder om støttemulighederne den 10. januar i Horsens og den 18. januar i København.

Læs mere om støttemuligheder og de støttede projekter på Energistyrelsens hjemmeside ww w.ens.dk .

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063