23948sdkhjf

Teknologi giver vækst for milliarder

Teknologien er et af de mest effektive værktøjer til at få Danmark ud på den anden side af krisen.
Sådan lyder budskabet fra danske teknologivirksomheders eget vækstteam, som nu har afleveret sine anbefalinger til regeringen.

- Danmark skal være et højteknologisk vækstcentrum, der tiltrækker virksomheder, talenter og international opmærksomhed. Men det bliver vi ikke af os selv. Regeringen må beslutte sig for at lave en højteknologisk satsning – ikke for teknologiens skyld, men for vækstens skyld, siger formanden for vækstteamet, koncerndirektør Peter Røpke, Grundfos

Vækstteamet er nedsat af virksomhederne i DI ITEK, som er Dansk Industris branchefællesskab for it-, tele-, elektronik- og kommunikationsvirksomheder. Oprindeligt blev det nedsat som en venlig opfordring til regeringen, der først nu har dannet sit ”Vækstteam for IKT og Digital Vækst”, og som senere kommer med sine anbefalinger.

DI ITEK’s vækstteam forudser en gevinst frem mod 2020 på op mod 20 mia. kr., hvis vi satser massivt på forskning, uddannelse og ny teknologi samt reducerer de administrative byrder via blandt andet øget brug af IT.

På den baggrund kommer Vækstteamet med fire konkrete anbefalinger til regeringen, som skal gøre det muligt at realisere gevinsten.

Blandt andet anbefaler Vækstteamet, at Danmark bliver højteknologisk testcenter i international målestok, at it som fag og værktøj bliver en del af alle uddannelser, og at Danmark bliver et super-computer-center med speciale i behandling af store mængder data.

- Vi skal satse på nogle af de områder, hvor vi har styrker i Danmark, og vi ved, at der kommer vækst i de kommende år. For eksempel skal vi udnytte, at et af verdens mest avancerede datacentre bliver bygget i København i forbindelse med det såkaldte ESS-projekt om etablering at kæmpe-mikroskop i Øresunds-regionen. Det skal vi udnytte til at skabe en dansk vækstplatform i særklasse, siger direktør i DI ITEK, Tom Togsverd.

Fakta
I overskriftsform lyder anbefalingerne fra Vækstteamet sådan her:
1. Regeringen skal fokusere på at løse samfundets udfordringer gennem teknologi
2. Regeringen skal støtte teknologier med vækstpotentialer og investere i viden, forsknings-, udviklings- og innovationsprojekter på teknologi-området
3. Regeringen skal styrke borgernes digitalisering
4. Regeringen skal bruge den offentlige sektor som vækstmotor

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125