23948sdkhjf

De første 6 MW møller opført på havet

Dong Energy har netop afsluttet opførelsen af to næste-generations vindmøller fra Siemens i demonstrationsprojektet Gunfleet Sands i England.
Med opførelsen af de to 6 MW vindmøller fra Siemens Wind Power har Dong Energy taget et stort skridt i arbejdet med at reducere prisen på energi fra møller på havet.

- Med de nye og næsten dobbelt så store vindmøller, får vi fremadrettet blot behov for det halve antal fundamenter og det halve antal kabler mellem møllerne sammenlignet med i dag. Dermed vil de nye vindmøller give et solidt bidrag til at gøre det billigere at producere energi på havet, forklarer viceadministrerende direktør i Dong Energy, Wind Power, Morten Hultberg Buchgreitz, og fortsætter;

- Hvis energi fra havmøller i fremtiden skal blive et fuldt ud konkurrencedygtigt alternativ til de konventionelle kraftværker, skal prisen og omkostningerne reduceres. Derfor er det afgørende at vi, som eksempelvis nu på Gunfleet Sands får mulighed for at demonstrere den nyeste teknologi, som vi på et senere tidspunkt kan implementere i fuld skala på vores projekter.

300 6 MW-møller til Dong-projekter
Dong Energy er nu i gang med at sætte de to 6 MW-møller i drift og forventer, at de vil producere elektricitet i løbet af februar.

6 MW-vindmøllen fra Siemens er allerede testet på land på Høvsøre testcenter og Østerild testcenter i Danmark og vil nu gennemgå et demonstrationsprogram på Gunfleet Sands.

Dong Energy meddelte i juli 2012, at selskabet har indgået en rammeaftale med Siemens om levering af i alt 300 stk. 6 MW-vindmøller til selskabets projekter i England.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125