23948sdkhjf

Dansk mållinjeteknologi i spil til VM i fodbold

Dansk-tyske GoalRef er en af to forhåndsgodkendte kandidater , der er i spil som mållinjeteknologi til de kommende verdensmesterskaber i fodbold.
Den delvist danskudviklede mållinjeteknologi GoalRef er en af to forhåndsgodkendte kandidater, som kan være med til at redde fodbolden fra tvivlsomme eller underkendte scoringer i fremtiden.

Det meddeler verdensfodboldforbundet FIFA, som ønsker teknologien indført allerede under sommerens Confederations Cup samt til næste års verdensmesterskaber i fodbold, der begge afholdes i Brasilien.

Den anden forhåndsgodkendte teknologi er Hawk-Eye, som i forvejen er kendt fra tennissportens verden.

Udviklet af Amfitech
De to systemer blev en del af det såkaldte FIFA Quality Programme i oktober sidste år, hvilket giver licens til at blive indført på stadions verden over. Og i starten af december sidste år blev GoalRef så for første gang taget i brug under en officiel fodboldkamp, da FIFA testede systemet under verdensmesterskaberne for klubhold i Japan.

GoalRef er udviklet i regi af Amfitech sammen med det tyske Fraunhofer Institut, og systemet er allerede blevet brugt i forbindelse med blandt andet håndboldkampe.

Verdensfodboldforbundet FIFA understreger, at nye teknologier, som kan klare de relevante test og derefter blive en del af kvalitetsprogrammet, kan komme i spil til de to kommende fodboldturneringer i Brasilien som ligeværdige konkurrenter til GoalRef og Hawk-Eye.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078