23948sdkhjf

Gigant sagsøger Danfoss

General Electric går nu målrettet efter en erstatning fra Danfoss på grund af den danske koncerns rolle i et priskartel, der blev afsløret i 2008.

Danfoss har tidligere fået en rekordstor bøde på 669 mio. kr. af EU-Kommissionen for sin rolle i det kartel af kompressorproducenter, der siden 1996 har forsøgt at dele markedet mellem sig. En række civile søgsmål er imidlertid også i gang, og hidtil har General Electric været en del af et massesøgsmål mod Danfoss, Whirlpool og ACC. Det skriver Børsen.


Nu har GE imidlertid valgt at gå enegang og har indleveret en stævning mod de tre til retten i Kentucky.


Arrangerede kartelmøde

Den amerikanske gigant mener blandt andet at kunne bevise, at Danfoss ved mindst en lejlighed har arrangeret et ulovligt kartelmøde mellem fem førende kompressor-producenter. 

Det er lykkedes GE at indgå forlig med to andre deltagere i kartellet, mens man altså nu har valgt at gå rettens vej mod de resterende tre producenter for at få erstatning for det tab, man mener at have lidt. Sideløbende kører to massesøgsmål mod Danfoss, Whirlpool og ACC, og får GE medhold i sine anklager, ventes det at kunne danne præcedens for de andre sager. Hos Danfoss har administrerende direktør Niels Bjørn Christiansen ikke ønsket at udtale sig.


- For Danfoss er der ikke noget nyt i den her sag. GE har tidligere været en del af et gruppesøgsmål, og at de nu har valgt at trække sig ud og anlægge deres egen sag gør ingen forskel for Danfoss. Derfor har vi ingen yderligere kommentarer, lyder det fra kommunikationschef Mette Refshauge til Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094