23948sdkhjf

Brasilien er nyt eksportmarked for danske medicovirksomheder

Brasilien besidder et stort eksportpotentiale for danske virksomheder, fordi landets støt voksende middelklasse betyder en sundhedssektor i massiv vækst.
I maj 2013 arrangerer Eksportforeningen og Det Danske Generalkonsulat i Sao Paolo en rekordstor dansk fællespavillon på Latinamerikas største messe inden for medico- og hospitalsudstyr, Hospitalar.

Fra 21.-24. maj finder den brasilianske messe, Hospitalar, sted, og den er et knudepunkt for den latinameri-kanske medicoindustri.

- Messen er essentiel for dansk succes på det brasilianske sundhedsmarked, fordi det er den bedste mulig-hed for at udvide sit professionelle netværk og promovere produkter. Samtidig er der i år øget synlighed grundet besøg af handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr, fortæller Ulrik Dahl, direktør for Eksport-foreningen, som sidste år havde 610 virksomheder med på 36 fremstød over hele kloden.

Dansk succes i Brasilien
Allerede nu er der danske virksomheder, der har fået øjnene op for de gyldne muligheder i Brasilien. Det gælder eksempelvis Linak, som selv er etableret i Brasilien og har deltaget mange gange på Hospitalar med succes.

- Vi deltager hvert år, udvider vores netværk og får nye kunder. Succesen var især overvældende de første år, hvor vi deltog. Der tiltrak vi rigtig mange nye kunder, fortæller Marcio Barwinski, Managing Director hos LINAK do Brasil.

Brasilien er klar til danske leverandører
I følge Marcio Barwinski er Hospitalar den messe i Latinamerika, hvor man kan møde alle producenter inden for sundhedsindustrien, og han mener, at det er nu, danske virksomheder skal slå til. Stemningen hos den brasilianske befolkning taler for at eksportere til Brasilien.

- Brasilien et land præget af stor ulighed. Vi har Latinamerikas bedste hospitaler, men kan samtidig inkassere prisen for også at have nogle af de værste med meget dårlig infrastruktur. Den voksende middelklasse betyder manglende accept af uligheden i sundhedssystemet og en øget efterspørgslen efter kvalitet, siger han og slutter:

- Brasilien har et tungt bureaukratisk system. Regler og papirarbejde sløver eksportprocessen, men det er ens for alle udenlandske leverandører. Jeg kan kun anbefale, at alle danske virksomheder benytter den store hjælp, som Det Danske Konsulat i São Paulo og Det Dansk-Brasilianske Handelskammer kan tilbyde.
Kommenter artiklen (1)
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078