23948sdkhjf

Hver fjerde vindmølle kommer fra Danmark

Danske vindmølleproducenter har øget markedsandelene på det globale vindmøllemarked.
Vestas og Siemens Wind Power var i 2012 henholdsvis verdens største og tredjestørste vindmølleproducent. De to koncerner cementerede dermed Danmarks position som ledende på det globale vindmøllemarked. Det skriver Vindmølleindustrien på sin hjemmeside.

Faktisk har de to vindmølleproducenter øget deres samlede markedsandel således, at de til sammen sad på mere end 25 procent af markedet i 2012. Det er en fremgang på mere end 6 procentpoint sammenlignet med 2011.

Siemens tager vækst-hop
Fremgangen skyldes især Siemens, der har mere end fordoblet sin markedsandel og i 2012 sad på 10,8 procent af markedet. Samtidig sidder Vestas på 14,6 procent.

- At Vestas bevarer sin position som nummer et og Siemens rykker op som nummer tre viser, at vi i Danmark har nogle producenter og underleverandører, der leverer en vare, som er stærkt efterspurgt. Her tænker jeg både på innovation og kvalitet, men også på service, driftsikkerhed og faldende Cost of Energy. Her formår vi løbende at levere møller, der yder mere i forhold til prisen, og det er noget som markedet efterspørger, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Vindmølleindustrien, på hjemmesiden.

Han hæfter sig også ved de danske underleverandørers rolle i de to vindmølleproducenters succes.

- Vi har i Danmark en tradition for samarbejde, og jeg mener, at denne også er medvirkende til, at vores danske produkter er så adspurgte på det globale marked. Placeringen er med til at cementere vores position som vind-nation i verden, og vil ikke gøre interessen for at arbejde med vindenergi i Danmark mindre, siger Jan Hylleberg.

Globale markedsandele 2012
Vestas – 14,6 procent
GE – 13,7 procent
Siemens – 10,8 procent
Gamesa – 8,2 procent
Enercon – 7,8 procent
Suzlon Group – 6,5 procent
Goldwind – 6,2 procent
United Power – 4,5 procent
Sinovel – 2,9 procent
Mingyang – 2,6 procent
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189