23948sdkhjf

Hvilken tagtype er billigst på sigt?

Står du over for en tagrenovering, eller skal du i gang med at bygge nyt hus, kender du til udfordringerne ved at identificere den mest fordelagtige tagtype.

Det kan være svært at gennemskue fordele og ulemper ved de forskellige tagtyper, og der er mange forhold, som man skal tage i betragtning, når det kommer til at vælge, hvilken type tag, man ønsker. Hvor mange penge ønsker man at give for taget, hvordan skal det se ud - og selvfølgelig; hvilket tag holder længst og giver størst værdi på sigt?

Hvad påvirker prisen på taget?
Den mest åbenlyse forskel i priserne på de forskellige på taget er naturligvis materialerne. Det er typisk tagtyper som forskellige ståltage ala Decra eller Metrotile (monteret ovenpå eksisterende tag) og eternittage, der vil være billigst i forhold til den endelige pris. Tegl, beton og tagpap er blandt de dyrere løsninger, da der her kræves et decideret undertag /underlag, som så igen kan vælges i mange forskellige afskygninger.

Der er naturligvis variationer i priser i forhold til kundens ønsker. Selve prisen gives som oftest i form af et skriftligt tilbud, som køberen og håndværkeren så kan arbejde ud fra.

Efter anskaffelsesudgifter og opsætningsprisen er tagets levetid selvfølgelig en væsentlig del af omkostningerne på længere sigt. Det er naturligvis fornuftigt at vælge en tagtype, der holder i mange år, og derved udsætter endnu en udskiftning. Tegltag er klart at foretrække blandt de gængse tagtyper i forhold til levetid - faktisk kan teglsten typisk holde i mere end 70 til 80 år. Der kan andre tagtyper ikke helt følge med, men alle tage har en form for medfølgende garanti, det være sig alt fra 15 til 50 år inklusiv tegl.

Tagets rest levetid spiller kraftigt ind på prissætningen ved et eventuelt hussalg.

Andre forhold at tage højde for
Prisen er naturligvis altid et vigtigt parameter i beslutningsprocessen, men også andre forhold gør sig gældende. Det indebærer blandt andet vedligeholdelse, udseende og lignende.

Generelt har nye teknologier inden for belægning og beskyttelse af tagsten og -plader gjort vedligeholdelses-opgaverne forbundet ved alle tagtyper mindre. Der er dog stadig forskelle mellem tagtyperne, og teglsten kræver stadig mindst vedligeholdelse. Men med hensyn til vedligeholdelse af ens nye tag, vil stort set alle tage, grundet vores klima med videre altid med tiden blive ramt af alger og andet smuds. Men når et nyt tag, nu engang er en stor udskrivelse, og man gerne vil holde det pænt, er en jævnlig vedligeholdelse i form af en algebehandling en billig og effektiv måde at sikre sig, at ens tag står flot år efter år.

Også tagets udseende er vigtigt. Teglsten er det traditionelle tag på danske huse, også betontag bruges flittigt, specielt ved nybyggeri. Decra eller Metrotile tage, som er stålprofiler har også vundet stort indpas. Den gode gamle eternit er også stadig en flot og god løsning. Nogle huse passer bedst med tegl andre med beton, paptag, eternit, stål og så videre.

Hvilket tag, der passer bedst til dit hus, afhænger i høj grad af husets udseende samt hvilke omgivelser.

Vil du snakke med en ekspert?
Ønsker du at modtage gode råd fra en ekspert på området, kan du med fordel tage kontakt til en af de absolut bedste i branchen - Søften Tagrenovering ApS. De stiller gerne deres ekspertise til rådighed for dig, allerede inden du bestemmer dig for en tagtype. I 2019 blev virksomheden kåret som ‘Årets Tagdækker’, og de stiller gerne deres indgående kendskab til branchen og mere end 20 års lange erfaring til rådighed for dig. De kommer gerne ud til kunder over hele Danmark.

Er du på udkig efter gode råd i forbindelse med alt fra valg af tag til vedligeholde, rengøring og isolering, har de endvidere samlet nogle af deres erfaringer her. Du kan også få et estimat på prisen for dit nye tag ved brug af deres prisberegner.

Send til en kollega

0.046