23948sdkhjf

Det skal du vide, inden du får lavet botox

Botoxbehandlinger er blevet tiltagende populære gennem de sidste årtier på grund af præparatets evne til at minimere rynker og fine linjer samt at løfte ansigtet - uden det kræver noget større kirurgisk indgreb.

Hvis du går med en botox behandling i tankerne, er der ting, der er gode at vide på forhånd. Det gælder både før din behandling, under din behandling og efter din behandling – og alle tre kommer vi ind på nedenfor.

Før du bestiller tid: Hvad skal du vide om botox behandling?
Før du bestiller tid til en botox behandling er det (som altid) en god ide at sætte sig lidt ind i tingene. Er du gravid, ammende eller har du en neurologisk diagnose, bør du ikke få lavet en botox behandling.

Hvad er botox?
Botox er kort for botulinum toxin, som er et muskelafslappende præparat. Botox virker ved at gå ind og blokere nervernes signal til musklerne, så musklerne afslappes – men selvfølgelig kun der, hvor botox injiceres. 

Botoxpriser varierer en del, og vi anbefaler altid, at du undersøger markedet. Du kan få lavet botox mange forskellige steder, og vigtigst af alt er det, at du føler dig tryg og tilpas ved den behandler, du vælger.

Botox er ikke permanent
Botox er en ikke-permanent behandling, idet den har en virkning i tre-seks måneder, før du igen bør overveje at få endnu en behandling. 

Som tiden går, og du får flere behandlinger, vil du ”glemme”, hvordan du bruger musklen, og mange oplever derfor, at effekten holder længere.

Du skal til en forkonsultation
Helt konkret skal du desuden til en forkonsultation hos en hudlæge i henhold til Styrelsen for Patientsikkerheds regler.

Den forkonsultation skal foregå minimum 48 timer før, du skal have foretaget behandlingen. Her vil du få mere at vide både skriftligt og mundtligt om din kommende botox behandling.

Sådan foregår det under din botox behandling
Når du dukker op til din behandling, skal din behandler tjekke det område, du skal have injiceret. Skal du f.eks. have botox i panden, vil din behandler typisk bede dig om at bevæge din pande. 

Her skal vedkommende vurdere, hvad der skal til for at give dig det resultat, du vil have. Din behandler vil typisk også markere de områder, de behandler.

Gør botox ondt?
Botox bliver injiceret med en meget lille nål, som behandleren forsigtigt bruger punktvist. Da alle smertetærskler er forskellige, synes nogle, at det gør lidt ondt – andre kan slet ikke mærke det.

Det må du ikke gøre efter din behandling
Efter din botox behandling er der et par forholdsregler, du skal huske på.

Efter botox behandling må du f.eks. ikke:
●     Påføre makeup de efterfølgende 2-3 timer
●     Dyrke hård motion de efterfølgende 24 timer
●     Gnubbe på de behandlede områder i de efterfølgende 12 timer
●     Ligge ned i de efterfølgende tre-fire timer

Mange skønhedsklinikker tilbyder kontrol et par uger efter behandlingen
Er du meget nervøs omkring din botox behandling, er det en god idé at vælge en klinik, hvor du føler dig tryg. Og det kan du blandt andet gøre ved at vælge en skønhedsklinik, der tilbyder efterkonsultation et par uger efter din behandling. 

Efter de 14 dage vil du nemlig se det endelige resultat. Her kan din behandler og dig så kigge på, om resultatet er, som du ville have det. Hvis ikke kan din behandler altid “touche up”, og det er gratis på de fleste klinikker.

Send til en kollega

0.016