23948sdkhjf

Derfor skal du tjekke modeller inden for dykkerure til mænd

Dykkerure har et robust look af natur og kan derfor bæres af mænd i stedet for et almindeligt armbåndsur, uden det virker påfaldende.

Vil du gerne gå rundt med et ur, der fylder godt og kan tåle lemfældig omgang, men ikke fuldt ud skødesløs behandling, så er det et dykkerur, du skal investere i. Markedet for dykkerure til mænd rummer både stilfulde og mere rå modeller.

Hvad er det bedste inden for dykkerure til mænd?
Skeler vi til Citizen dykkerure, er det ved dette brand, du finder verdens mest kendte model, nemlig Citizen JP2000-80E, også kendt som Pingo uret – en reference til Kronprins Frederiks kælenavn i frømandskorpset. Under den periode af sit liv bar han netop det Citizen dykkerur.

Pingo uret har mange funktioner
Uret rummer mange af de funktioner, der er eftertragtede i dykkerure blandt fridykkere. Ved Pingo uret har du fx en dekompressionsalarm, der gør dig som dykker opmærksom på, at du stiger for hurtigt op fra havets dyb. Det har også en avanceret dykkerlog til at holde styr på, hvornår du sidst var ude at dykke, hvor langt ned du nåede samt hvor længe du var i vandet.

Uret skal kunne tåle mindst 10 ATM
Stabilitet er en selvfølge ved dykkerure, da de skal være vandtætte og kunne fungere ved samme trykforhold, som mennesker kan svømme i. Et ordentligt dykkerur skal kunne klare en ATM på mindst 10, hvilket svarer til trykket 100 m under havets overflade. Vandtæthed ved 20 ATM er dog meget normalt ved dykkerure, så svært er det ikke at finde et stabilt dykkerur.

Hvor skal strømmen komme fra?
Hvad strømforsyning angår, finder du blandt dykkerure forskellige løsninger hertil. Citizen dykkerure kan af og til findes med Eco-Drive teknologi, der omdanner sollys og kunstigt lys til anvendelig strøm lidt a la de blå lommeregnere fra folkeskolen og overflødiggør på den facon behovet for et batteri. Andre dykkerure, quartz-ure, har et batteri, du skal sørge for at skifte.

Hvad med dykkerurets rem og glas?
Et par andre ting er værd at nævne, når snakken falder på dykkerure til mænd. Som nævnt kan du finde dykkerure med kæder, men læderremme er også meget udbredte og giver uret en lettere vægt, hvilket er kærkomment for dykkere, som i forvejen tynges af vand. Typen af rude over urskiven varierer også. Safirglas er bedst, mineralglas herefter og så akrylglas sidst.

Send til en kollega

0.047