23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2017/S 067-126370
Offentliggjort
05.04.2017
Udbudstype
Begrænset udbud

Udbyder

Frederiksberg Kommune

Vindere

Begrænset udbud af kontrakt om vedligeholdelse, support og videreudvikling samt eventuelt drift af ledelsesinformationssystemet FK LIS (tilbudsfase)

(15.09.2017)
Visma Consulting A/S
Nørgaardsvej 32
2800 Kongens Lyngby

Begrænset udbud af kontrakt om vedligeholdelse, support og videreudvikling samt eventuelt drift af ledelsesinformationssystemet FK LIS


Frederiksberg Kommune

Udbudsbekendtgørelse

Tjenesteydelser

Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Frederiksberg Kommune
11259979
Smallegade 1
Frederiksberg
2000
Danmark
Kontaktperson: Jesper Strøh
Telefon: +45 28982053
E-mail: jest02@frederiksberg.dk
NUTS-kode: DK

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: http://permalink.mercell.com/63680021.aspx

Internetadresse for køberprofilen: http://www.frederiksberg.dk/

I.2) Fælles udbud
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: http://permalink.mercell.com/63680021.aspx
Yderligere oplysninger fås på anden adresse:
Mercell Danmark A/S
Østre Stationsvej 33, Vestfløjen
Odense C
5000
Danmark
E-mail: support.dk@mercell.com
NUTS-kode: DK

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: http://permalink.mercell.com/63680021.aspx

Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes elektronisk via: http://permalink.mercell.com/63680021.aspx
I.4) Type ordregivende myndighed
Regional eller lokal myndighed
I.5) Hovedaktivitet
Generelle offentlige tjenester

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Begrænset udbud af kontrakt om vedligeholdelse, support og videreudvikling samt eventuelt drift af ledelsesinformationssystemet FK LIS.

Sagsnr.: 88.12.00-G01-14-16
II.1.2) Hoved-CPV-kode
72200000
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

Frederiksberg Kommune udbyder hermed kontrakt om vedligeholdelse, support og videreudvikling samt eventuelt drift af kommunens eksisterende ledelsesinformationssystem, FK LIS, der er udviklet specifikt til Frederiksberg Kommune.

Kontrakten er 5-årig med overtagelse af opgaverne pr. 1.2.2018 og med mulighed for kommunen til forlængelse i op til 3 x 12 måneder. Implementeringsforløb med afklaringsfase, etableringsfase, overtagelsesprøve og efterfølgende driftsprøve forventes igangsat i umiddelbar forlængelse af underskrivelse af kontrakt, ultimo september 2017.

Udbuddet gennemføres som et begrænset udbud, og kommunen vil udvælge de 5 ansøgere, som kan fremvise den største og mest relevante erfaring med varetagelse af opgaver svarende til de udbudte, til at afgive tilbud på kontrakten, jf. nærmere udbudsbekendtgørelsens afsnit II.2.9)

Tryk her http://permalink.mercell.com/63680021.aspx

II.1.5) Anslået samlet værdi
Værdi eksklusive moms: 12 000 000.00 DKK
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
72230000
72261000
72262000
72267000
72310000
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK01
II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

Baggrunden for udbuddet er, at kommunens kontrakt med den hidtidige leverandør — der har etableret og fortsat udvikler ledelsesinformationssystemet FK LIS i samarbejde med Frederiksberg Kommune — udløber pr. 31.1.2018. Systemet og alle rettigheder hertil ejes af Frederiksberg Kommune.

Det er vigtigt for kommunen, at det kontinuerligt er muligt at benytte systemet, og det er derfor vigtigt, at den vindende tilbudsgiver er klar til at overtage opgaverne med vedligeholdelse, support og udvikling samt eventuelt drift af systemet pr. 1.2.2018. Umiddelbart efter kontraktunderskrivelsen igangsættes derfor et implementeringsforløb, der skal forberede overtagelsen af opgaverne.

Efter overtagelsen vil leverandørens hovedopgaver helt overordnet være

— videreudvikling af systemet, bestående bl.a. i udarbejdelse af nye funktionaliteter og implementering af nye områder i systemet på baggrund af ændringsønsker fra kommunen, samt accepterede forslag til optimering af systemet fra leverandøren

— vedligeholdelse og support af systemet, herunder sikring af høj tilgængelighed og korrekte data, bl.a. ved systemovervågning, fejlrettelse, sikring af backup-procedurer, besvarelse af brugerhenvendelser mv.

— vedligeholdelse og udarbejdelse af systemdokumentation mv.

— aktiv deltagelse i status- og styregruppemøder.

I det omfang kommunen gør brug af option herpå, vil leverandørens opgaver endvidere omfatte

— afholdelse af undervisning/workshops i brugen af systemet

— etablering af driftsmiljø, varetagelse af hosting og driftsafvikling, inkl. opbygning og vedligeholdelse af driftsdokumentation.

De præcise forpligtelser og øvrige biforpligtelser er nærmere beskrevet i kontrakten, samt i bilag og underbilag til kontrakten.

II.2.5) Tildelingskriterier
de nedenfor anførte kriterier
Kvalitetskriterium - Navn: Kvalitet, opdelt i 4 delkriterier »Metode og proces«, »Drift, vedligeholdelse og support«, »Videreudvikling« og »Organisation« / Vægtning: 40
Pris - Vægtning: 60
II.2.6) Anslået værdi
Værdi eksklusive moms: 12 000 000.00 DKK
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Start: 01/02/2018
Slut: 31/01/2023
Denne kontrakt kan forlænges: ja
Beskrivelse af forlængelser:

Frederiksberg Kommune har option på forlængelse i op til 3 x 12 måneder.

II.2.9) Oplysning om begrænsningen af antallet af ansøgere, der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet antal ansøgere: 5
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal ansøgere:

Udvælgelsen af de bedst egnede ansøgere vil ske på baggrund af oplysningerne i ansøgernes ESPD'er om referencer og specifik omsætning.

Alene ansøgere, der ikke er omfattet af grundlag for udelukkelse og som opfylder det i udbuddet fastsatte minimumskrav til egnethed, indgår i udvælgelsen.

Er antallet af sådanne egnede ansøgere, der ikke er omfattet af grundlag for udelukkelse, højst 5, vil alle ansøgere blive prækvalificeret. Kommunen forbeholder sig dog at annullere udbudsproceduren, såfremt det skønnes, at antallet af prækvalificerede er for lavt til at sikre tilstrækkelig konkurrence om kontrakten.

Er antallet af egnede ansøgere, der ikke er omfattet af grundlag for udelukkelse, større end 5, vil kommunen prækvalificere de 5, der vurderes bedst egnede på baggrund af nedenstående kriterium:

Ansøgers referencer

Der foretages en vurdering af de af ansøger oplyste erfaringer fra tilsvarende eller lignende kontrakter om vedligeholdelse, support, udvikling og drift af ledelsesinformationssystemer for offentlige myndigheder. I jo højere grad den enkelte reference svarer til den udbudte kontrakt og jo længere samarbejdet har løbet, desto mere positivt vil kommunen bedømme referencen.

I sammenligningen mellem den udbudte kontrakt og referencen vil kommunen lægge vægt på de punkter, som ansøger er blevet bedt om at beskrive i ESPD, og i en samlet vurdering bedømme referencen ud fra

— i hvilket omfang kunden og kundens organisation svarer til Frederiksberg Kommune

— i hvilket omfang ledelsesinformationssystemet er tilpasset kundens behov, og herunder om systemet er baseret på standardkomponenter og er udviklet specifikt til kunden

— i hvilket omfang ansøgers opgaver i driftsfasen modsvarer indholdet af den udbudte kontrakt, og især i hvilket omfang ansøger har varetaget opgaver med videreudvikling

— i hvilket omfang ansøger i forholdet til kunden selv har varetaget opgaverne og været ansvarlig overfor kunden — idet det vil blive bedømt desto mere positivt i jo højere grad ansøger selv har løst opgaverne og været ansvarlig herfor over for kunden

Det præciseres, at det vil ikke vil tælle ned i bedømmelsen af en reference, hvis den er mere omfangsrig end den udbudte kontrakt, herunder såvel indholdsmæssigt som økonomisk, og at det vil ses som positivt, hvis referencen omfatter drift, selvom drift alene er en option i den udbudte kontrakt og derfor ikke nødvendigvis indgår heri.

Måtte to eller flere ansøgere efter en gennemgang af deres respektive referencer ud fra ovenstående blive vurderet til at ligge på samme niveau, vil disse ansøgere blive rangordnet efter, hvem der samlet set over de senest 3 afsluttede regnskabsår har den største omsætning inden for vedligeholdelse, support, udvikling og drift af ledelsesinformationssystemer for offentlige myndigheder.

I bedømmelsen vil for hver ansøger alene indgå de referencer, der fremgår af ESPD og højst fem. Har en ansøger i ESPD angivet flere end 5 referencer, vil alene de første 5 af ansøgers referencer indgå i bedømmelsen.

II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af optioner:

Ud over option på forlængelse af kontrakten, jf. afsnit II.2.7) ovenfor, omfatter udbuddet følgende optioner, som skal være indeholdt i tilbudsgivers tilbud i henhold til nærmere angivelser i kontraktens bilag 7:

— undervisning af brugerne i anvendelsen af ledelsesinformationssystemet FK LIS

— varetagelse af driften af systemet (hosting mv.).

II.2.12) Oplysninger om elektroniske kataloger
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

Ansøger skal vedlægge udfyldt ESPD eller ESPD'er, som skal indeholde de i prækvalifikationsbetingelserne og ESPD'et efterspurgte oplysninger.

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

Det er et minimumskrav, at ansøgers soliditetsgrad skal være mindst 13 % i gennemsnit i de seneste 3 afsluttede regnskabsår.

Der stilles ikke minimumskrav til ansøgers specifikke omsætning, men denne indgår eventuelt i udvælgelsen af de bedst egnede ansøgere, jf. afsnit II.2.9).

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

Ansøger skal vedlægge udfyldt ESPD eller ESPD'er, som skal indeholde de i prækvalifikationsbetingelserne og ESPD'et efterspurgte oplysninger.

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

Der stilles ikke minimumskrav til ansøgers tekniske og faglige kapacitet, men de af ansøger oplyste referencer indgår i udvælgelsen af de bedst egnede ansøgere, jf. afsnit II.2.9).

III.1.5) Oplysning om reserverede kontrakter
III.2) Kontraktbetingelser
III.2.1) Oplysninger om en bestemt profession
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:

Vilkårene for udførelsen af kontrakten fremgår af kontrakten.

Det skal fremhæves,

— at leverandøren skal sikkerhed for opfyldelse af sine forpligtelser i henhold til kontrakten i form af en anfordringsgaranti på 500 000 DKK

— at leverandøren skal overholde en arbejdsklausul

— at kommunen har ret til at udtræde af kontrakten i forbindelse med afslutningen af afklaringsfasen og i øvrigt kan opsige kontrakten med 6 måneders varsel, dog tidligst til udløb 1 år efter overtagelsesdagen.

III.2.3) Oplysninger om de medarbejdere, der er ansvarlige for kontraktens udførelse
Krav om at anføre navne på og faglige kvalifikationer for de medarbejdere, der skal udføre kontrakten

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Begrænset udbud
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
IV.1.4) Oplysninger om reduktion af antallet af løsninger eller tilbud under forhandlingerne eller dialogen
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 02/05/2017
Tidspunkt: 12:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
Dato: 22/05/2017
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 6 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
Elektronisk fakturering accepteres
Der vil blive anvendt elektronisk betaling
VI.3) Yderligere oplysninger:

I udbuddet gælder de frivillige udelukkelsesgrunde, der fremgår af udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2) og 7).

Som dokumentation for opfyldelse af minimumskrav til egnethed og for oplysninger, der indgår i udvælgelsen, vil den tilbudsgiver, som påtænkes tildelt kontrakt, blive bedt om fremlægge nedenstående til bekræftelse af oplysningerne afgivet i ESPD:

— Uddrag af tilbudsgivers årsregnskaber eller tilsvarende dokumentation, der viser tilbudsgivers soliditetsgrad og omsætningen inden for vedligeholdelse, support, udvikling og drift af ledelsesinformationssystemer for offentlige myndigheder for de seneste tre regnskabsår

— En officiel liste over de betydeligste kontrakter om vedligeholdelse, support, udvikling og drift af ledelsesinformationssystemer for offentlige myndigheder, der er udført inden for de seneste 3 år. Listen skal som minimum indeholde de referencer, der er oplyst i ESPD, og af listen skal for hver kontrakt fremgå:

o en karakteristik af kontrakten indeholdende en nærmere beskrivelse af

x i hvilket omfang ledelsesinformationssystemet er tilpasset kundens behov, herunder om systemet er baseret på standardkomponenter og er udviklet specifikt til kunden

x beskrivelse af tilbudsgivers opgaver ifølge kontrakten i driftsfasen, herunder hvorvidt og i hvilket omfang tilbudsgivers opgave har omfattet vedligeholdelse, support, videreudvikling og drift af systemet

x tilbudsgivers rolle i forholdet til kunden, dvs. om tilbudsgiver eksempelvis var eneansvarlig leverandør, hovedleverandør med en eller flere underleverandører eller underleverandør til en hovedleverandør

o den årlige omsætning på kontrakten

o en angivelse af start- og sluttidspunkt for kontrakten

o navnet på den offentlige eller private kunde, som kontrakten er udført for

o kontaktoplysninger (e-mailadresse og/eller telefonnummer) til kontaktperson eller -personer ansat hos den pågældende kunde, og som vil kunne verificere de anførte oplysninger.

Der gøres opmærksom på, at tilbudsgiver ikke er forpligtet til at fremlægge dokumentation, som kommunen selv kan skaffe via adgang til en national database. I det omfang det måtte gøres sig gældende, vil tilbudsgiver derfor i stedet for at fremlægge den pågældende dokumentation kunne oplyse kommunen om, hvor oplysningerne vil kunne findes.

Tilbudsgiver skal endvidere fremlægge dokumentation for ikke at være omfattet af grundlag for udelukkelse i form af en attest eller certifikat udstedt af den kompetente myndighed i tilbudsgivers hjemland — for danske tilbudsgivere en serviceattest fra Erhvervsstyrelsen.

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Nævnenes Hus, Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 35291000
E-mail: klfu@erst.dk
Fax: +45 33307799

Internetadresse:http://www.klfu.dk

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

I henhold til lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klager:

Klage over ikke at være prækvalificeret skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har afsendt en underretning til berørte ansøgere om, hvem der er blevet prækvalificeret, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen.

I andre situationer skal klage over udbud være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:

1) 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiver har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.

2) 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen.

3) 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. lovens § 2 stk. 2. Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. lovens § 3 stk. 1. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. lovens § 12, stk. 1.

Klagenævnet for Udbuds e-mail er angivet i punkt VI.4.1).

Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på www.klfu.dk

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk
Fax: +45 41715100

Internetadresse:http://www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
31/03/2017

Send til en kollega

0.031