Fakta om udbudet
Udbyder
Region Syddanmark
Interesse tilkendegivelse om Deltagelse i et udviklingsprojekt med senere mulighed for køb af patent og rettigheder til videre salg og formidling af produktet
Region Syddanmark
Forhåndsmeddelelse
Denne bekendtgørelse er kun vejledende
Tjenesteydelser
Direktiv 2014/24/EU
Del I: Ordregivende myndighed
29190909
Kresten Philipsens Vej 15
Aabenraa
6200
Danmark
Kontaktperson: Trine Ungermann Fredskild
Telefon: +45 29109891
E-mail: Trine.ungermann.fredskild@rsyd.dk
NUTS-kode: DK03
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.rsyd.dk
Internetadresse for køberprofilen: http://www.sygehussonderjylland.dk/wm233821
Del II: Genstand
Interesse tilkendegivelse om Deltagelse i et udviklingsprojekt med senere mulighed for køb af patent og rettigheder til videre salg og formidling af produktet
Interesse tilkendegivelse om Deltagelse i et udviklingsprojekt sammen med DTU og SDU (der udvikler værktøjet) med senere mulighed for bud på patent og rettigheder til videre salg og formidling af produktet.
Projekt går ud på at udvikle en app, der kan medvirke til at estimere kostindtag (på kulhydrat, fedt, protein og energiniveau), med henblik på at forbedre behandling af fejlernæring. Desuden skal app’en medvirke til at indlæggelser ikke forlænges eller gentages på grund af fejlernæring. App’en skal således hjælpe med at sikre en korrekt og akkurat kostvurdering og ernæringsstatus.
Region Syddanmark ønsker sammen med DTU og SDU at afsøge markedet for interessen for nedenstående udviklingsprojekt.
Baggrund og behov:
Fejlernæring under indlæggelser på hospitaler er meget almindeligt forekommende. En stor andel af ældre danske borgere I hjemmesygeplejen og på plejehjem har en skrøbelig ernæringstilstand.
Konsekvenserne heraf og af fejlernæring er nedsat velbefindende (fysisk, psykisk og socialt) samt reduceret livskvalitet, såvel som øget sygelighed og dødelighed.
State of the art ernærings regirtreringsværktøjer anvendt på hospitalerne I dag er subjective, upræcise, tidsrøvende og bliver ofte ikke udført eller færdiggjort grundet mangel på tid.
For at imødekomme alle disse udfordringer og derigennem forbedre kostregistreringerne vil projketet udvikle et værktøj, der ved hjælp af foto genkendelse vil kunne estimere kostindtag og ernæringsstatus præcist og samtidig både resource og tidsbesparende.
Photo dietary estimation tool:
Vi forestiller os en mobil optisk løsning, der kan genkende og udregne ernæringsværdier i kost til indlagte patienter.
Løsningen består af:
- Et kamera der kan fotografere patientens kost før og efter måltidet serveres, og tage et billede af /scanne stregkoden på patientens armbåde,
- Måltidet bliver identificeres ved at klassificere og segmentere bestanddel af maden ved at anvende AI (artificial intelligence), og indbyggede algoritmer,
- Kostens volume måle ved at anvende 3D struktureret lys (SL) scanning,
- Efter en analyse af billeder neaf måltiderne før og efter (energy/calories, fats, carbohydrate and protein) udregnes det præcise kostindtag,
- Det ernæringsmæssige indtag bliver automatisk registreret til patientens journal ved integereing til sygehusets systemer,
- Et feedback modul guider personalet I at give det optimale ernæringsmæssige feedback til patienterne.
Tekniske detaljer:
Den tekniske del består af 3 væsentlige elementer:
- En maskinlærings algoritme der processer billedfilerne/-data og genkender de forskllige kost elementer på tallerknen, og beregner volume på delenen,
- En progressive Web App der giver en god bruger oplevelse og som er overførbar til forskellige enhender og styresystemer,
- En cloud baseret backend løsning der hoster den progressive Web App, udregninger og data (incl. the Machine Learning environment).
Backend løsningen kører som en Cloud baseret SaS løsning.
Ved henvendelse/interesse fra mange, vil Region Syddanmark vælge et repræsentativ felt til videre markedsdialog.
Endelig udbudsbekendtgørelse vil ske efter markedsdialogen.
Del IV: Procedure
Del VI: Supplerende oplysninger
Frist for interesse tilkendegivelse: 19.9.2019 til kontaktpersonen i afsnit I.1