23948sdkhjf

Milliardprojekt gik udenom Esbjerg

Mange var i spil, men kun Esbjerg bekræfter, Apple valgte kommunen fra.
Inden Apple besluttede sig for, at et nyt stort datacenter skulle etableres ved Viborg, gik tre års forarbejde, og fem-seks danske kommuner var i spil. Det bekræfter Dorte Bech Vizard, direktør i Invest in Denmark ifølge flere medier.

I de fleste kommuner lever man dog i uvished om, hvorvidt Apples milliard-projekt gik ens næse forbi, skriver hsfo.dk.

Erhvervschef i Vejle, Michael Jul-Nørup Pedersen, bekræfter, at henvendelser fra Invest in Denmark ikke indeholder konkrete firmanavne. I Hedensted Kommune bekræfter erhvervschefen også, at man før jul besvarede en henvendelse fra Invest in Denmark med specifikke oplysninger. Om det var Apple kan han dog hverken be- eller afkræfter.

Det kan man til gengæld i Esbjerg Kommune.

Datacenter kan være på vej til Esbjerg
Både Esbjerg-borgmester Johnny Søtrup og direktør for det tidligere SydEnergi, SE, Niels Duedahl bekræfter, at Apple har været forbi.

- De har været her for at kigge på området, hvor vi har den nødvendige digitale infrastruktur, siger Niels Duedahl, direktør for SE, til JydskeVestkysten.

Selvom Apple fravalgte Esbjerg kan et datacenter stadig ende ved Vestkysten. Johnny Søtrup mener, andre store virksomhed kan være interesseret i at etablere datacentre i kommunen.

Her kan næste datacenter ligge
Invest in Denmark har på sin hjemmeside en liste over 19 mulige placeringer af datacentre i Danmark. På listen er området i Foulum, hvor Apple bygger nyt, og Kjersing som var i spil i Esbjerg. Også et område i Tietgenbyen i Odense, som en international IT-virksomhed ifølge Odenses stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen, udviser interesse for, er på listen.


Du kan læse mere de enkelte områder på Invest in Denmarks hjemmeside .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079