23948sdkhjf

Milliardprojekt skal være investor-løftestang

Viborg Kommune bruger millioner på at tiltrække nationale og internationale virksomheder og investorer i kølvandet på Apples milliardinvestering i et stort datacenter ved Viborg.
Virksomheder fra ind- og udland har rettet blikket mod Viborg siden, at giganten Apple i februar annoncerede etableringen af det ene af to store europæiske datacentre i Foulum lige øst for Viborg.

- Vi får stadig mange henvendelser fra virksomheder og investorer, som er interesseret i at høre nærmere om mulighederne for at etablere sig i Viborg. Og de kommer både fra lokalområdet, resten af landet og udlandet. Nogle af dem har vi været i kontakt med flere gange, og henvendelserne bliver mere og mere seriøse, så der er behov for, at vi nu satser nogle kroner på en særlig indsats, siger Viborgs borgmester Torsten Nielsen til Viborg Stifts Folkeblad.

Den cirka syv mia. kr. store datacenter-investering - den største internationale anlægsinvestering nogensinde – skal derfor ikke stå alene.

Skyder millioner i at tiltrække millioner
Viborg Kommune arbejder derfor på at tiltrække flest mulig nye virksomheder og arbejdspladser med et nyt initiativ, der har fået navnet Investeringsfremme Viborg .

Første skridt bliver at ansætte en Apple-konsulent , der skal identificere brancher og virksomhedstyper, som kan være potentielle investorer. Herefter følger så opsøgende virksomhedskontakt og samarbejde med relevante nationale og internationale partnere.

Økonomisk investerer kommunen selv to mio. kr. i 2015 plus fem mio. kr. om året i 2016-2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125