23948sdkhjf

Midtjysk underleverandør flyver med ud i rummet

Den kommercielle industri har udvidet sine grænser til rummet og investerer milliarder af dollars i forskning og udvikling af nye teknologier. Rummet udgør en større og større del af den globale økonomi, og det er svært at ignorere dens betydning.

En af de danske virksomheder, der har skabt en forretning i rummet, er Danish Aerospace Company. De har specialiseret sig i at designe og udvikle motions- og medicinsk udstyr til bemandet rumfart og andre ekstreme miljøer. Deres forskning og teknologi er blandt de bedste i branchen, og derfor tæller kundelisten både rumfartsorganisationer som Nasa og Esa, men også private selskaber som Axiom Space Inc. Mere end 3,2 tons af deres udstyr er sendt ud i rummet gennem årene.

- Rummet er blevet en nøgleindustri for den globale økonomi, og det ser ud til, at det kun er begyndelsen på en spændende og innovativ fremtid for menneskeheden, fortæller Thomas A. E. Andersen, der til dagligt er CEO for Danish Aerospace Company i Odense.

Han understreger dog, at den fynske virksomhed ikke er blevet en succes på egen hånd.

- Som virksomhed har vi eksisteret i over 30 år, og vi ved, hvor vigtigt det er at oparbejde og vedligeholde stærke relationer med vores pålidelige samarbejdspartnere. Pålidelige og fleksible leverandører, som kan levere den høje kvalitet som kræves – og til tiden, er ekstremt vigtigt for vores succes. Gennem årene har vi lært, at det er samarbejdet og de stærke bånd, vi har skabt, der har gjort det muligt for os at vokse og trives som virksomhed, det gælder også i samarbejdet med Trier Industries, forsætter han.

Se ud over din egen industri

Trier Industries leverer alle bearbejdede dele til DAC’s produkter, og CCO Dustin Paul Wilden understreger vigtigheden i at bygge bro på tværs af industrierne og udnytte de tværfaglige kompetencer.

- Det er fantastisk at se, hvordan danske teknologier kan gøre en forskel, selv i rummet. Vi er glade for at have kunnet bidrage til at hjælpe astronauterne med at fuldføre deres mission og ser frem til at fortsætte med at udvikle innovative løsninger til rumindustrien. Vi ser en lys fremtid for rumfartsindustrien, og vi er fast besluttede på at spille en vigtig rolle i både udviklingen og vækst. Vores vision er at fortsætte med at levere innovative løsninger og samarbejde med de bedste aktører i branchen for at skabe bæredygtige og effektive teknologier til fremtidige rummissioner, fortæller han.

Til det tilføjer topchefen fra Trier Industries, at bygning af broer på tværs af industrier vil føre til en mere samarbejdsvillig og åben erhvervskultur, der vil fremme innovation og vækst. Han opfordrer derfor andre virksomheder til at tænke ud over deres egen industri og arbejde sammen med andre for at opnå fælles succes.

- I takt med at rumfarten bliver mere tilgængelig og omkostningseffektiv, åbner der sig en række nye muligheder for kommercielle applikationer, fra satellitbaserede tjenester til fremtidig minedrift på asteroider. Dette har skabt et stort potentiale for vækst og nyskabelse i en lang række sektorer, herunder kommunikation, energi, transport og miljø, lyder det fra Dustin Paul Wilden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt genanvendelsesanlæg slår dørene op: - Vi er meget tilfredse
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Tech Days løber af stablen i Horsens
IoT-virksomhed indgår nyt stor-samarbejde
Gomspace taber stor ordre og mister 28 omsætningsmillioner
Fom Technologies ændrer i ledelsen og etablerer sig i USA
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141