23948sdkhjf

Ny direktør for robotbranchen: Jeg vil udløse potentialet i hele landet

Søren Elmer Kristensen er ny CEO for Odense Robotics, Danmarks nationale klynge for robot, automation og droner. For den 44-årige bliver det startskuddet på en vigtig mission.

- Den globale efterspørgsel på automatisering er stor, og danske virksomheder står klar med innovative løsninger. Odense Robotics har en unik rolle i at bringe Danmarks robot-, automation- og dronevirksomheder tættere på kunder, forskere og partnere herhjemme og internationalt. Som ny CEO er det et drømmejob for mig at få lov til at videreudvikle klyngens stærke fundament. Nu vil jeg sætte mig i spidsen for at realisere potentialet i hele landet ved at hjælpe virksomheder i alle størrelser og landsdele - fra den lille robotstartup i København til det store automationshus i Jylland, siger Søren Elmer Kristensen, CEO i Odense Robotics.

Opgaven for den nye CEO er ikke helt ukendt. Søren Elmer Kristensen har nemlig været project director i Odense Robotics siden februar sidste år og har brugt sin erfaring fra sin tid som leder af SDU Tek Innovation til at øge innovationsgraden i robotindustrien i tæt samarbejde med økosystemets vigtigste partnere. Den nye direktør er en stærk profil, siger Casper Hansen, formand for Odense Robotics.

- Jeg er glad for at byde velkommen til Søren Elmer Kristensen. Som Odense Robotics' hidtidige project director har han bevist sin resultatorienterede tilgang. Sørens indgående kendskab til robotmiljøet samt hans tekniske og kommercielle mindset er nogle af de yderligere åbenlyse årsager til, at han var enstemmigt førstevalg i et stærkt ansøgerfelt. Det er med fuld opbakning fra et enigt ansættelsesudvalg, at han nu overtager stafetten efter Mikkel Christoffersen, siger Casper Hansen, og fortsætter:

- Der skal lyde en stor tak til Odense Robotics' afgående CEO Mikkel Christoffersen. Det er i høj grad på grund af hans visionære og entreprenante tilgang, at det er lykkedes at bygge Odense Robotics op til sit nuværende høje niveau. Mikkel har leveret en kraftpræstation og ikke alene sikret, at branchen står samlet og stærkt. Han har ydermere banet vejen for, at den regionale robotsucces forstærkes og forankres i hele landet.

Selv om Mikkel Christoffersen forlader CEO-posten, forlader han ikke robotindustrien. Han skal fremadrettet bruge sin store brancheviden til at hjælpe robot- og dronestartups med at komme godt fra start og strategiudvikle tech økosystemer.

- På industriens vegne glæder jeg mig over udviklingen i min tid som CEO. Udover at robotvirksomhederne har skabt en høj vækst er den danske robotindustri for alvor kommet på verdenskortet. Rejsen var ikke blevet til virkelighed uden det store bidrag fra klyngens mange stærke partnere, og til dem, virksomhederne og teamet hos Odense Robotics vil jeg gerne sige en stor tak. Nu glæder jeg mig til at fortsætte mit arbejde i robotindustrien og fokusere på to områder, der ligger mig meget på sinde: At hjælpe robot- og dronestartups med at komme godt fra start og realisere vækstpotentialet i tech økosystemer gennem strategiudvikling i Danmark og internationalt, siger Mikkel Christoffersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547