23948sdkhjf

Skiftedag for Jamo

Fra at have været Europas største højttalerproducent tilbage i 1990’erne er virkeligheden i dag en anden for højttalerkoncernen Jamo, der nu lukker ned i Glyngøre og i stedet satser på hovedstaden og Viborg.
Der er sket meget siden Jamos storhedstid i 1990’erne, og nu tager de nuværende amerikanske ejere, Klipsch Group, endnu et skridt i en ny retning ved at opgive Glyngøre som base for virksomhedens aktiviteter. Det skriver ErhvervsBladet i dag.

I stedet bliver det i fremtiden København og Viborg, der bliver omdrejningspunktet for virksomheden med distribution og strategicenter i hovedstaden og design og teknologi i den jyske domkirkeby.

Langt de fleste af de nuværende ansatte følger med til de nye lokaliteter.

Jamo beskæftigede på sit højeste mere end 400 medarbejdere og kunne fremlægge omsætningstal, der rundede tre-cifret millionbeløb, men virksomheden formåede ikke at følge med udviklingen.

Først for sent opdagede Jamo, at tiden var løbet fra de traditionelle bokshøjttalere i trækabinetter, ligesom virksomheden haltede efter i den stadig hårdere globale konkurrence fra særligt Asien.

Nu er højttalervirksomheden imidlertid parat til at tage hul på et nyt kapitel uden for Glyngøre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062