23948sdkhjf

UK investerer milliarder i mikrochips: - Markant mindre ambitiøst end vores konkurrenter

De seneste års usikre leveringssituation og den igangværende sikkerhedspolitiske situation har fået flere vestlige lande og organisationer til investere i lokal chip-produktion.

Det har amerikanerne blandt andet gjort ved at investere 480 milliarder kroner i chipindustrien, mens EU med deres Chip Act har investeret over 300 milliarder kroner til forskning i og udvikling af mikrochips.

Og nu vil briterne og - omend i væsentligt mindre omfang - være med. Det skriver det britiske medie Euractiv.

Mere præcist vil den britiske regering over de næste 10 år investere 1 milliard pund - svarende til godt 8,5 milliarder kroner - i industrien og i udvikling og research, lyder det.

Det vil ifølge landets premierminister, Rishi Sunak, gøre Storbritannien til en 'teknologi-supermagt', men hjemme i England er der dog delte meninger om, hvorvidt det er tilfældet.

Hos oppositionspartiet Labour er digitaliseringsordfører Lucy Powell nemlig ikke synderligt tilfreds med investeringens størrelse.

- Bag 1 milliard-overskriften er der kun afsat 200 millioner pund de næste tre år - markant mindre ambitiøst end vores konkurrenter, siger hun til mediet.

Euractiv skriver desuden, at den britiske regering har indgået en samarbejdsaftale med den japanske regering for at styrke forsyningskæderne og øge produktionskapaciteten i begge lande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078