23948sdkhjf

Uddannelse til åbenhed

Open source har indtaget dansk erhvervsliv, men der mangler specialister både inden for drift, salg og support. En ny uddannelsespakke fra Liga skal gøre det nemmere for forhandlere og virksomheder at opretholde og udbygge spidskompetencer inden for Linux og open source-software.
Open source er rykket ind i danske virksomheder og offentlige institutioner, både som desktop applikationer og enterprise server software. Kvaliteten bliver der ikke længere sat spørgsmålstegn ved, og der er bred enighed om, at open source er overlegent på alle parametre, selv når det kommer til de tungeste applikationer.

På verdensplan forventer IDC, at salget af Linux-systemer i 2008 vil udgøre et marked på 50 mia. kr. – og mere end hver fjerde server vil blive solgt med Linux som operativsystem. Salget af Linux-servere er netop nu rekordhøjt, og over de kommende år forventes salget af Linux-servere at vokse med mere end 30 pct. om året.

Uddannelse er en flaskehals
Der hvor udbredelsen af open source støder på en flaskehals, er imidlertid inden for uddannelse af systemadministratorer og forhandlere af snævre og højt specialiserede open source-programmer.

Den førende danske distributør af kommerciel open source–software, Liga, har for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter specialister og forhandlere på open source-området udviklet forretningen til også at omfatte uddannelse.

- Vi har nu etableret os med alle de nødvendige faciliteter for at kunne udbyde undervisning på et højt niveau. Vores fordel som undervisningsudbyder er, at vi udelukkende har arbejdet med open source som distributører siden 1998. Vi kender således både markedet og har et indgående kendskab til Linux og open source, derfor er det en helt naturlig udvikling, at vi nu søsætter et omfattende uddannelsesprogram, siger Bjarke Alling, der er direktør hos Liga.

Intensive masterclasses
I første omgang drejer det sig om en bred vifte af Novell-kurser, herunder ATT First Class kurser og certificeringsforløb med CLP & CLE - samt Red Hats certificeringsforløb, RHCT og RHCE og Astaro ACE certificeringskursus. Foreløbig er ti kurser planlagt frem til september 2006. En kursuskalender kan ses på www.liga.dk

På Ligas kurser deltager som regel maksimalt 12 deltagere og både Ligas egne undervisere samt eksterne eksperter fra ind- og udland med særligt kendskab til specifikke sider af kursusforløbet. De første, koncentrerede kurser og masterclasses er allerede afholdt, og tilbagemeldingerne har været særdeles positive. Liga kan mødes ved Linux on Enterprise, den 3. maj i København, som er en Linux-konference arrangeret af IDC med mange forskellige cases fra Linux-verdenen.

Ligas forretningsområde er distribution af kommercielt open source-software og support af partnernes forretning i bred forstand. Liga fokuserer på produkter, der øger sikkerheden, bringer åbne standarder og formater, er fleksible, og som kan skaleres. Vi kalder vores forretningsmodel ”Distribution & Support”.

Kilde: http://www.liga.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078