23948sdkhjf

Ejere skyder 74 millioner i fynsk robotvirksomhed efter nyt, stort underskud

Blue Ocean Robotics Holding kom ud af 2022 med et underskud efter skat på 187 mio. kr., og over de seneste tre år er det samlede tab løbet op i 423 mio. kr.

Underskuddet skyldes, at man det seneste år har investeret massivt i modning af selskabets produkter og salg, og blandt andet satset på at opbygge en salgsorganisation i USA.

- Vejen mod profitabilitet er nu blevet kortere. Det mål, vi har sat, er at være profitable inden for 12-18 måneder, og som et resultat af det vil vi fortsætte vores kommercielle investeringer og også skabe et slankere og mere fokuseret Blue Ocean Robotics, siger CEO Janus Pagh i en pressemeddelelse.

Blue Ocean Robotics udvikler robotter i de tre datterselskaber UVD Robots, Gobe Robots og PTR Robots. UVD Robots producerer desinfektionsrobotter, som blandt andet fik en del omtale under coronakrisen. Gobe Robots producerer telepresence video-robotter, mens PTR Robots producerer robotter til forflytning og til genoptræning af patienter.

De store underskud har dog efterladt Blue Ocean Robotics med en markant negativ egenkapital på 212 mio. kr., og selskabets ejere har derfor besluttet at skyde 10 mio. euro – svarende til 74 mio. kr. – ind i selskabet.

En af de største investorer er Nordic Eye Venture Capital, som bakker fuldt op om Blue Ocean Robotics’ strategi.

- Blue Ocean Robotics er på en utroligt spændende rejse. Vi ser stort potentiale i deres produkter og løsninger og forventer, at det viser sig, når den nye strategi er fuldt implementeret, siger Christian Tarp, CIO hos Nordic Eye.

- Kommercialiserings-pipelinen for produkter hos UVD Robots og Gobe Robots bygges op som forventet. Og UVC sundhedsmarkedet fortsætter med at vise attraktiv tocifret vækst. Med robotternes tekniske stabilitet og præstation, og den klart fokuserede go-to-market plan, går Blue Ocean Robotics ind i den simplere, stærkere og mere nære strategi, som er profitabel vækst, fortsætter han.

Blue Ocean Robotics Holding ApS
Regnskabsår 2022 2021
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste -47,8 -9,5
Resultat før finansielle poster -169,7 -114,6
Resultat før skat -192,6 -117,1
Årets resultat -187,5 -140,7
Balancestatus 183,0 139,4
Egenkapital -212,1 42,4
Antal ansatte 154 161
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438