23948sdkhjf

Mikkelsen Electronics gik fra overskud til kæmpetab: - Vi har mistet vores fokus

Efter fem år med flotte overskud hos Farum-virksomheden Mikkelsen Electronics gik det helt galt i 2022.

Det viser det nyligt offentliggjorte regnskab, hvor Mikkelsen går fra knap en million efter skat i 2021 til 22 røde bundlinjemillioner i fjor.

Forventningen til året var et overskud i omegnen af 1 million kroner, og derfor anser ledelsen resultatet for meget utilfredsstillende.

I ledelsesberetningen hæfter ledelsen med CEO Jesper Høj i spidsen sig blandt andet ved forsyningsproblemer og for høj produktionskapacitet som årsager til tabet, mens der ligeledes har været omkostninger forbundet med omstruktureringer i ledelsen.

Fokuserer på DNA

For at imødekomme udfordringerne, der har ført til tabet i 2022, vil Mikkelsen tilpasse organisationen, lyder det i en pressemeddelelse fra den nordsjællandske virksomhed, der især beskæftiger sig med kabelmontage, boxbuild og lavtryksstøbning.

Her fortæller CEO Jesper Høj, der kom til i august i fjor, at virksomheden gennem en længere periode er kommet væk fra kerneforretningen og har brugt for megen energi på projektafdelingen. Det skal der nu laves om på, lyder det.

- Projektforretningen har løftet vores kvalitetsniveau og kompetencer, og vi tager værdifulde erfaringer med os, som alle kunder nu nyder godt af. Men store projekter kommer også med en pris for en SMV som os, idet de trækker store veksler på organisationen og fokus væk fra vores kerneforretning. Derfor fokuserer vi fra nu af benhårdt på vores DNA inden for kundetilpasset kabelproduktion og lavtryksstøbning. Vi har en superprofessionel produktion i både Danmark og Serbien, og det er ikke for ingenting, at vi er den virksomhed i Europa, der har udviklet flest støbeløsninger med materialet Technomelt, siger Jesper Høj i pressemeddelelsen.

- Det er ikke forkert at sige, at vi har mistet vores fokus – men det har vi nu rettet op på, lyder det videre fra direktøren.

Virksomheden oplyser desuden, at de for nyligt har indført et nyt internt ERP-system, der skal være med til at optimere de interne arbejdsgange og dermed bidrage til, at de kommende år bliver bedre end det skuffende 2022.

Forventer plus i 2023 - med forbehold

Med de nye tiltag håber Mikkelsen at vende skuden. Ifølge 2022-årsrapporten byder første halvdel af 2023 på et lille underskud, men de regner med sorte bundlinjetal, når regnskabsåret skal gøres op.

Det skyldes den positive udvikling i ordretilgangen og en generelt mere digitaliseret produktion.

De tager dog forbehold for udefrakommende faktorer, der - ligesom i fjor - kan komme til at spille en rolle.

"Virksomheden er afhængig af den generelle økonomiske udvikling. Derudover er uforudsigeligheden i levering af komponenter og råvarer en faktor, der kan påvirke aktiviteten over året," lyder det i ledelsesberetningen.

MIKKELSEN ELECTRONICS A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 12,4 36,9
Resultat af primær drift -21,2 1,0
Resultat før skat -22,4 0,14
Årets resultat -21,6 1,0
Balancestatus 34,0 50,7
Egenkapital 2,0 24,3
Antal ansatte 59 70
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.563