23948sdkhjf

Produktionsvirksomheder kæmper med at bevise afkastet af deres digitale investeringer

Produktionsindustrien både trykker og hænger i den digitale bremse. 

Det er konklusionen i en undersøgelse fra IDC, som kaster lys over den digitale transformation i branchen. I følge undersøgelsen, som er gennemført blandt beslutningstagere på globalt plan, herunder Norden, fylder traditionelle fokusområder stadig meget på produktionsvirksomhedernes agenda.

Det gælder i særlig grad lønomkostninger (61 procent), råvareudgifter (42 procent) og logistikproblemer (42 procent). 

Virksomhederne bruger mange kræfter på at løse udfordringer på disse områder, hvilket spænder ben for forretningsudvikling og differentiering i forhold til konkurrenter. 

Digital transformation er også fortsat et stort fokusområde. Over halvdelen (53 procent) af produktionsvirksomhederne investerer i digitale initiativer, fremgår det af undersøgelsen, som også viser, at dem, der er ovre pilotstadiet og aktivt forfølger digital modenhed (40 procent), oplever øget indtjening. Virksomheder med lavere digital modenhed har derimod mistet indtjening i seneste regnskabsår.

Selvom digitalisering har en central plads blandt flertallet af produktionsvirksomhederne, så investerer mange i blinde. Undersøgelsen viser således, at hele 62 procent af virksomhederne ikke kan sætte tal på afkastet af deres digitale investeringer. Det kan få konsekvenser for den videre digitale udvikling, eftersom manglende dokumentation af investeringsafkastet kan gøre det vanskeligt at få yderligere budgetter til den digitale rejse.

- Presset på produktionsvirksomhederne øges konstant. De skal både være i stand til at differentiere sig i et foranderligt forretningslandskab og samtidigt bevare den agilitet, som kræves for at opbygge operationel modstandskraft. Vi ved, at digital modenhed påvirker indtjeningen positivt, men uden transparens og målbare afkast bliver det sværere for virksomhederne at skalere op og levere positive resultater af investeringerne, siger COO for Nord- og Centraleuropa i IFS, Martin Hasselbalch og fortsætter:

- Jo flere digitale initiativer, der giver positivt afkast, desto lettere er det at argumentere for yderligere digitale investeringer. De positive, målbare resultater opnås med skalerbare, cloudbaserede it-løsninger, som kan levere langsigtet vækst i omsætning og indtjening. De produktionsvirksomheder, der er brudt gennem pilotfasen i den digitale transformation og fortsætter med at udvikle virksomhedens digitale modenhed, høster allerede frugterne af deres investeringer. De opnår langsigtet værdi og bevarer konkurrencekraften.

Undersøgelsen ”Shaping the Future of Manufacturing” er gennemført af IDC på vegne af IFS og afdækker, hvor langt produktionsvirksomheder er kommet med digital transformation. Undersøgelsen er gennemført blandt 160 beslutningstagere i Norden, Europa, Nord- og Sydamerika samt Asien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094