23948sdkhjf

UV-specialister åbner fire udenlandske afdelinger og har kurs mod USA

Lyras' raslyserings-teknologi hitter, og det har fået det store udland til at åbne dørene for den nordjyske UV-virksomhed.

Derfor har virksomheden nu åbnet afdelinger i Holland, Sydafrika, Spanien og Frankrig.

Det oplyser Lyras i en pressemeddelelse.

Hos Lyras understreger Mark Kalhøj Andersen, CCO, at de har et stort mål om at udbrede teknologien og dermed spare over en million tons CO2 på verdensplan inden 2030. Og "derfor kan vi ikke nøjes med at gøre en forskel i Danmark," mener han.

Og selvom de nu har udvidet til fire lande udenfor Danmark, er det ikke planen, at det stopper her, for Lyras har planer om at fortsætte rejsen på den anden side af Atlanten.

- Lige nu er de europæiske marked vigtigt for os, men vi har også amerikanske samarbejdspartnere, som viser stort potentiale, så USA er derfor det naturlige næste skridt for os, siger Mark Kalhøj Andersen.

Sådan virker Lyras' UV-teknologi

  • Lyras har udviklet et anlæg, hvor UV-lys renser fødevarer og andre produkter på væskeform for bakterier, sporer, skimmel, svamp og vira. Lyras arbejder primært med mælk, men juice, soft drinks og sågar bearbejdning af blod er forretningssegmenter, som Lyras også beskæftiger sig med.
  • I anlægget ledes væsken igennem en cylinderformet spiral kaldet en coil.
  • UV-lys sendes igennem et filter, så kun bølgelængden 253,7 nanometer slipper igennem, fordi det er den, der dræber de uønskede bakterier.
  • Inde i de såkaldte coils bliver væsken slynget op ad væggens inderside, så UV-lyset igennem coil-væggen kan nå at belyse alt væsken.
  • Ifølge Lyras kan raslysering spare mellem 60 og 90 procent energi og 60 til 80 procent vand i forhold til pasteurisering.
  • Teknologien har Lyras kaldt Raslysering, opkaldt efter stifteren Rasmus Mortensen.
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141