23948sdkhjf

Kina vil investere milliarder i international chip-krig

Den kinesiske chipproducent GTA Semiconductor har hentet en kæmpemæssig kapitalindsprøjtning på 1,8 milliarder dollars fra den kinesiske stat, og der kan være meget mere af den slags undervejs.

For kineserne har planer om de kommende år at lancere en statslig investeringsfond, der skal rejse omkring 40 milliarder dollars - svarende til cirka 278 milliarder kroner - til landets halvlederindustri.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har GTA Semiconductor, der især leverer chips til bilindustrien, de seneste år rejst i alt 2,7 milliarder dollars gennem den kinesiske stat, og den seneste omgang er ifølge Reuters blandt de største statslige kapitalrejsninger i landet.

Men nu kan der være meget mere undervejs, for med Beijings planer om store milliardinvesteringer i sektoren vil de tage kampen op med både EU, Storbritannien og USA, der inden for det seneste år alle har afsat store milliardbeløb til netop at sikre de livsnødvendige chips til industrien.

De tre har lanceret planer om at investere henholdsvis 320, 8,5 og 380 milliarder kroner i produktion, udvikling og forskning indenfor mikrochips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078