23948sdkhjf

Chipkæmpe har store forhåbninger til dansk datterselskab

Der kommer ikke nogen stor chipfabrik i det østjyske.

Det slår site manager for STMicroelectronics i Danmark, Jørgen Mygind, fast over for Electronic Supply.

Det kunne man måske ellers fristes til at tro, da det tidligere på ugen lød, at den europæiske chipgigant ville styrke tilstedeværelsen i Aarhus. Men de skal altså "bare" lave mere af det, de gør i forvejen.

- STMicroelectronics investerer meget i fabrikker i Europa efter årene med corona og krig i Ukraine, men det bliver ikke i Danmark, siger Jørgen Mygind.

Han kan dog fortælle, at der er store forhåbninger og forventninger til de nye rammer, der efter planen vil sikre, at virksomheden kan fordoble det nuværende danske medarbejderantal på 25 personer.

For siden STMicroelectronics i 2018 opkøbte det daværende Draupner Graphics fra Mjølner Informatics, har afdelingen været lidt af en guldfugl i den 50.000 medarbejdere store organisation.

- Fra hovedkontoret ser de os som et brohoved for moderne og effektiv softwareudvikling, og de vil have os til at påvirke resten af STMicroelectronics, siger Jørgen Mygind.

I en talent-krig

Draupner Graphics specialiserede sig i software til GUI'er (Graphical User Interface), og deres systemer til brugergrænseflader på små enheder som termostater og alarmer er stadig kernen i den danske forretning, efter den for fem år siden blev overtaget af den fransk-italienske chip-mastodont.

Med den fine anseelse internt i STMicroelectronics får Jørgen Mygind og kompagni i Aarhus af gode grunde mere og mere at se til, og derfor håber han også på, at de nye rammer kan lette den ellers svære opgave med at få fat i de rette folk.

- Vi er i en global talent-krig med en masse andre virksomheder, og der er det vigtigt at have attraktive rammer for at udbrede kendskabet til os og for at kunne tiltrække de rette kandidater, siger Jørgen Mygind.

Foruden udviklingsafdelingen består STMicroelectronics i Aarhus også af enkelte sælgere.

Den danske forretning bliver ledet af Jørgen Mygind og Jesper Hedegaard, der også i Draupner Graphics var ansvarlige for henholdsvis den kommercielle og tekniske del af forretning.

STMicroelectronics A/S, som den danske del af virksomheden hedder, havde i 2022 en bruttofortjeneste på 18 millioner kroner og tjente knap en million kroner efter skat.

Om STMicroelectronics

  • Internationalt microchip-selskab med franske og italienske rødder, der har hovedsæde i Genéve i Schweiz.
  • Producerer og udvikler elektroniske chips.
  • Har samlet flere end 50.000 medarbejdere fordelt på 80 kontorer i 35 lande.
  • Har været til stede i Danmark siden 2018, hvor de opkøbte softwarevirksomheden Draupner Graphics i det nordlige Aarhus.
  • I Aarhus udvikler virksomheden softwaresystemet TouchGFX, der bruges til at køre grafiske brugergrænseflader på små mikrocontrollere som alarmer og termostater.

Kilde: STMicroelectronics

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094