23948sdkhjf

Fire virksomheder går sammen i datacenter-samarbejde: - Vi skal jo lige have en CEO først

Datacenterindustrien har sammen med Danfoss, Google, Microsoft og Schneider Electric lanceret en ny innovationshub i Fredericia.

Torsdag havde flere end 100 deltagere fundet vej til Port House i Fredericia, hvor parterne kunne lancere det nye innovationshub, der skal være et "europæisk innovations- og kraftcenter for datacenterindustrien blandt andet for at udvikle det klimaneutrale datacenter og bidrage til at nå 2030-målene for CO2-udledning," lyder det i en pressemeddelelse fra Datacenterindustrien.

- Vi vil gerne se det første konkrete projekt om senest 18 måneder – vi skal jo lige have hyret en CEO først, inden vi for alvor går i gang. Og så vil vi sikre os, at arbejde bliver paneuropæisk, for det er en global udfordring, vi skal løfte, siger Jens Peter Clausen, Vice President Advanced Technology Innovation hos Google.

Konsortiet bag det nye hub, der har fået navnet Net Zero Innovation Hub for Data Centers, skal nu arbejde med at bygge en organisation op og finde ud af, hvordan de høje ambitioner rent praktisk skal prioriteres og indfries.

- Transformation af energisektoren og stigende behov for data er to af de store trends, der driver det her. Vi kan jo ikke lide, når vores forbindelser eller julemiddage ryger på grund af strømudfald, men der er en gylden mulighed for datacentre, hvis man kigger på det fra et energiforsynings-perspektiv. Set i det lys er datacentre et helt fantastisk aktiv. Men vi kan kun se mulighederne, hvis vi sætter os sammen alle sammen – og vi har god erfaring med et lignende setup inden for open computing, udtaler Mic Seremet, Head of Global Platforms hos Schneider Electric, i forbindelse med lanceringen.

Om Net Zero Innovation Hub for Data Centers

  • Base i Fredericia.
  • Skal skubbe til den grønne omstilling af europæiske datacentre med fælles løsninger. Skal fungere som et mødested, hvor aktører kan samarbejde om at udvikle løsninger, som kan implementeres for at reducere datacentrenes klimaaftryk.
  • Er lanceret af Google, Microsoft, Schneider Electric, Danfoss og Datacenterindustrien men er åben for partnere i hele Europa.
  • Vil være målrettet mod projekter i scope 1, 2 og 3, som omfatter de forskellige former for udledninger fra en virksomhed eller organisation.

Kilde: Datacenterindustrien

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079