23948sdkhjf

Carsten har købt sit livsværk tilbage: - Der er edderbankme meget at samle op

Når man overtager et konkursbo og stort set skal starte fra bunden, er der meget at se til.

Det kan Carsten Walterdorff, der i sin tid stiftede lys-virksomheden Develtron og for nyligt købte den tilbage, bekræfte.

- Jeg arbejder 14 timer i døgnet. Der er edderbankme meget at samle op, lyder det fra Carsten Walterdorff, der kort efter må afbryde opkaldet, fordi en kunde dukker op.

Holder sig til kerneforretningen

Carsten Walterdorff stiftede Develtron i 2005 med fokus på kundetilpassede lysløsninger. Siden han solgte virksomheden i 2021 har de nye ejere tilføjet et forretningsben med storskala-lys til eksempelvis koncerter. Men den del har Carsten Walterdorff ikke købt med fra konkursen.

Årsagen hertil er simpel. For ifølge Carsten Walterdorff er den del dyr at udvikle, og så har han selv ekspertisen fra det oprindelige Develtron med de kundetilpassede lysløsninger.

Selvom Develtron endte med at gå konkurs har Carsten Walterdorff dog ikke fortrudt, at han i sin tid solgte virksomheden.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at det ikke gik helt som håbet, men jeg har ikke fortrudt salget, for på det tidspunkt forventede jeg, at det ville gå godt. Det var jeg slet ikke i tvivl om, men man kan blive overrasket.

Skal finde den rette balance

I skrivende stund består det nye Develtron kun af Carsten Walterdorff selv og en enkelt intern sælger og derudover nogle vikarer, der hjælper med at varetage produktionen.

Jeg havde lige besøg af en, der gerne lige ville forbi og se om han kunne mærke den gamle Develtron-ånd. Og det kunne han, så det er fantastisk Carsten Walterdorff, administrerende direktør, Develtron

Men han er i gang med at sætte det helt rette hold, fortæller han. For arbejdsdagene på 14 timer bliver for voldsomme i det lange løb. Men for at få sat sit hold, skal han finde balancen i, hvordan medarbejdersammensætningen skal se ud.

- Vi skal have nogle flere mennesker ind, og lige nu forsøger vi at finde ud af, hvem det skal være. For eksempel skal vi finde ud af, om det skal være mere kontortungt eller mere produktionstungt, siger Carsten Walterdorff.

Develtron-ånden er tilbage

I et længere perspektiv er der dog ingen tvivl om, at han håber at se Develtron vokse igen.

- Vi skal uden tvivl blive større, og jeg regner med, at det skal være cirka samme størrelse, som før jeg solgte, siger Carsten Walterdorff.

Dengang var de godt 20 ansatte, og det håber han altså at vende tilbage til. Men med de nuværende vikarer kan de opretholde en vis kapacitet, og det er det vigtigste i øjeblikket.

- På den korte bane har vi fokus på bolden, og der er det et spørgsmål om at servicere de folk, som vi har lovet at servicere, lyder det fra Carsten Walterdorff.

Samlet set er den tilbagevendte direktør fortrøstningsfuld for fremtiden, for han mærker også på kunderne, at der er glæde over at se ham tilbage i spidsen for sit livsværk.

- Jeg havde lige besøg af en, der gerne lige ville forbi og se om han kunne mærke den gamle Develtron-ånd. Og det kunne han, så det er fantastisk, siger Carsten Walterdorff, der videre kan fortælle, at ordrene "er væltet ind i butikken" siden han kom tilbage.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047