23948sdkhjf

Vil have milliarder til danske mikrochips: - Skal ikke nødvendigvis være det nye Taiwan

EU vil kaste mange penge efter europæisk mikrochip-produktion, men hvis regeringen ikke gør en indsats, kommer Danmark bagud i kampen om støttemilliarderne.

Det er budskabet fra DI Digitals nye direktør, Camilla Ley Valentin.

- Politisk har der hidtil ikke været fokus på dansk design, udvikling og produktion af mikrochip. Danmark skal ikke nødvendigvis være det nye Taiwan, men vi skal satse på chip-design og nicheproduktion, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Ifølge branchedirektøren er der flere danske virksomheder, der har gode forudsætninger for at få del i EU-milliarderne, men for at det kan lykkes, er det afgørende, "at regeringen tager initiativ til at fremme en dansk chipproduktion. Men hidtil er der fra politisk hold ikke taget et sådant initiativ, og derfor er der fare for, at Danmark går glip af nogle af de mange milliarder i mikrochipforordningen," lyder det med henvisning til, at der også er brug for statslig medfinansiering.

Camilla Ley Valentin erkender, at Danmark næppe kommer til at skulle erstatte Taiwan på produktionen af mikrochips, men hun lægger blandt andet vægt på det store R&D-potentiale i danske virksomheder.

For at det potentiale kan blive udnyttet til fulde, har DI Digital udarbejdet fem konkrete bud på, hvordan staten kan bidrage til den danske chipbranche.

De fem råd fra DI Digital

  1. Etabler et mikrochips kompetence- og designcenter i Danmark, hvor forskere og virksomheder kan få viden og sparring til design, udvikling og produktion af mikrochips. Det er afgørende for succes, at der etableres et stærkt miljø mellem forskning, startups og det brede erhvervsliv.
  2. Styrk mikrochip-uddannelserne på universiteterne med et permanent rammeløft af området og gennemfør en brandingstrategi sammen med universiteterne og industrien, som skal gøre området mere attraktivt i de uddannelsessøgendes øjne.
  3. Etabler pilot-linjer og prototype fabrikation for first-of-a-kind teknologier, som vil styrke det danske mikrochips-økosystem med udvikling af højt specialiseret viden.
  4. Styrk virksomhedernes forskning og innovation indenfor chipdesign og -produktion med henblik på at udvikle nye chipapplikationer.
  5. Statsstøtteordninger til ny chipproduktion i Danmark.

Kilde: DI Digital

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078