23948sdkhjf

Nyt rådgivningspartnerskab skal sikre vækst for SMV'er

Bredt samarbejde mellem en række af landets stærkeste rådgivere af små og mellemstore virksomheder giver nu SMV’erne bedre muligheder for udvikling og inspiration til fornyet vækst. Fra 16. august lancerer Multidata, KPMG, Microsoft, DANA, Post Danmark og Ret&Råd nemlig rådgivningssamarbejdet IVÆKST.
Danmark har flere gange vist sig at være et af de letteste lande i verden at starte ny virksomhed i. Desværre er den gode idé sjældent nok og over halvdelen af nystartede virksomheder må dreje nøglen om efter få år. Ofte fordi der ikke noget hjælp at hente, når virksomheden træder ind i sin næste fase; kampen for vækst og overlevelse. Det skal tiltaget IVÆKST lave om på.

- Det er klart, at nyere virksomheder i Danmark har mange forskellige problemer at slås med, og der er selvfølgelig flere årsager til, at det går galt for så mange. Alligevel kan man også se, at overlevelsesprocenten er langt højere og væksten betydeligt bedre i de virksomheder, der har fået rådgivning undervejs, fortæller Peter Kofler, leder af IVÆKST Sekretariatet.

Det er seks velkendte virksomheder der står bag IVÆKST: Multidata, KPMG, Microsoft, DANA, Post Danmark og Ret&Råd. Hver for sig bidrager de med deres viden på de afgørende områder, der alle skal fungere – og hænge sammen – i en virksomhed, hvis drømme og ambitioner om udvikling skal blive til virkelighed.

De seks partnere har hver især gjort til deres forretning at rådgive små og mellemstore virksomheder, og de stiller nu deres erfaring til rådighed for IVÆKSTs brugere, i første omgang i form af konkret vejledning på vækstportalen ivaekst.dk.

- Ejerne af mindre virksomheder kender jo godt de fine ord som effektivisering, vækst eller administration. De har bare ikke tid eller energi til at omsætte dem i handling. Men hvis de gode idéer alligevel skal blive til mere end bare et kortvarigt eventyr, handler det om at få styr på alle de rutiner og forretningsgange, der skal støtte op om dem. Ønsker man fx at sælge effektivt, handler det jo ikke blot om marketing, men også om, at man kender til økonomi og jura, og får hjælp fra de rette IT-systemer, siger Peter Kofler.

IVÆKST lanceres i første omgang både som webportal på www.ivaekst.dk og som cd-rom – med større ambitioner forude. Tanken er nemlig, at IVÆKST med tiden skal kunne hjælpe meget bredt inden for virksomhedsudvikling og vækst med bl.a. kurser, messer, seminarer og andre tilbud til de små og mellemstore, ofte ejerledede virksomheder.

Kilde: IVÆKST. http://www.ivaekst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109