23948sdkhjf

Robotsucces køber op igen

Endelig blev det officielt.

Shape Robotics har købt den polske edtech-virksomhed Skriware, og dermed åbner de nye døre til det polske marked for uddannelsesteknologi.

- Opkøbet af Skriware åbner en mulighed for at udvide vores produktsortiment, styrke vores organisation og rækkevidde samt øge vores salg og marginer. Deres mission går i tråd med vores, og sammen kan vi mere effektivt understøtte og fremme udviklingen og udbredelsen af STEAM-uddannelse for børn og unge. Vi kalder gerne Skriware den polske pendant til Shape Robotics, og nu kan vi sammen penetrere det hurtigt voksende marked i Polen og det øvrige Europa, udtaler Shape Robotics' CEO, André Fehrn, i en børsmeddelelse.

Vigtig adgang til marked

Som et led i den overordnede vækststrategi offentliggjort i forbindelse med aktieemissionen i foråret 2023 valgte Shape Robotics at gå efter en “fast entry”-tilgang til det østeuropæiske marked, og med dagens opkøb kan Skriware således indlemmes i Shape Robotics’ voksende netværk af globale partnere og distributører og understøtte koncernens vækstplaner.

Købet af Skriware sker via aktie-swap, hvor de eksisterende aktionærer i Skriware modtager aktier i Shape Robotics.

Prisen er aftalt til 5,1 millioner euro - svarende til cirka 38 millioner kroner.

Nødvendigt for fortsat vækst

Ifølge bestyrelsesformand i Shape Robotics, Jeppe Frandsen er opkøbet et nødvendigt skridt, der baner vejen for edtech-koncernens treårige strategi for 2024-2026, der forventes udmeldt i starten af det nye år.

Fra nu vil teamet og teknologien bag Skriware kunne indgå i planlægningen af den fremtidige produktudvikling og organisering på tværs af teams og lande og dertil understøtte vækstplanerne.

- Vi får med opkøbet af Skriware nu adgang til et marked med godt 38 millioner indbyggere. Til sammenligning bor der i vores nuværende største nationale marked, Rumænien, godt 19 millioner indbyggere. Polens politiske vilje til store investeringer i digitalisering og uddannelse i STEAM-fag forventes fremover at ligge på minimum samme høje niveau, som vi har oplevet i Rumænien. Vi kender værdien af at være fysisk til stede i nye markeder med erfarne og lokalkendte folk til at håndtere de mange udbud og den stigende efterspørgsel, udtaler Jeppe Frandsen.

Shape Robotics overtager officielt Skriware 1. januar 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094